Liviu Dragnea nu mai are rabdare. Tudorel Toader, convocat la Antena 3 pentru a fi tras de urechi

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este din nou invitat, luni seara, la Antena 3 pentru a da raportul in fata lui Mihai Gadea privind ordonantele de urgenta pe Justitie si revocarea lui Augustin Lazar.

„Il va confrunta pe presedintele Iohannis?”, anunta Antena 3 intr-un promo privind emisiunea cu Tudorel Toader. Liviu Dragnea, PSD si propgandistii Amtenei 3 sunt nemultumiti ca Tudorel Toader nu a atacat inca la CCR refuzul lui Klaus Iohannis de a-l revoca pe Augustin Lazar de la Parchetul General si de a o instala pe Adina Florea in fruntea DNA.

Tudorel Toader: Voi merge la CCR

Toader a anuntat deja de mai multe ori ca intentioneaza sa atace la CCR refuzul lui Iohannis in cazurile Augustin Lazar si Adina Florea.

„Am facut apel la presedinte sa-si respecte obligatiile legale si constitutionale, sa reciteasca si sa procedeze in indeplinirea competentelor, potrivit articolului 132 din Constitutie. Eu exprim speranta ca, daca in cazul doamnei Kovesi presedintele a citit, dar nu prea a inteles si am primit dezlegare de la Curtea Constitutionala, acum avem deja aceasta dezlegare, aceasta decizie – 358. Deja, cred ca presedintele o va intelege, daca nu si va fi nevoie, mai mergem inca o data si inca o data la Curtea Constitutionala.

In final, indiferent de pregatirea pe care o avem sau nu o avem, indiferent de nivelul la care intelegem sau nu intelegem mecanismele statului de drept, de aia aveam consilieri si trebuie sa ne respectam obligatiile. Nu le respectam, nu este o problema. Fiecare e om, fiecare are dreptul sa incalce Constitutia si vom sesiza din nou, cel mai probabil, Curtea Constitutionala, chiar daca este inutil (…) Avem precedentul deciziei 358, care este ca un tipar si pentru ipoteza in care presedintele ar refuza sa procedeze la revocarea procurorului general sau ar refuza sa procedeze la numirea unuia sau unora dintre cei cinci procurori (…) Putem sesiza Curtea Constitutionala cu un nou conflict juridic”, a spus Toader intr-o interventie telefonica la Romania TV, la finalul lunii decembrie.

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: