Liviu Dragnea s-a hotarat pe cine va impune PSD la CCR. Unul dintre acestia a fost omul lui Basescu

politica

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu este propunerea social-democratilor pentru postul de judecator la CCR, din partea Camerei Deputatilor, au declarat surse politice, pentru Mediafax. PSD vrea sa impuna si din partea Senatului propriul om. Surse citate de Adevarul afirma ca acesta ar putea fi judecatorul Cristian Deliorga, un apropiat al Adinei Florea.

Gheorghe Iancu a fost numit Avocat al Poporului la propunerea PDL. Pe 27 septembrie 2011 a fost numit, de PDL, in functia de Avocatul Poporului, iar in iulie 2012 a fost demis din aceasta functie de catre USL.

Gheorghe Iancu il va inlocui pe judecatorul CCR Stefan Minea al caruia mandat expira pe data de 15 iunie.

Pe 25 aprilie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a anuntat ca PSD va avea doua nominalizari, pana pe 7 mai, pentru postul de judecator al CCR, o propunere fiind facuta de Senat, iar o alta de Camera. Conform calendarului ar urma ca, marti, Comisia juridica sa adopte raport cu privire la candidaturile penru functia de magistrat al Curtii.

Totodata, referitor la nominalizarile pentru posturile de magistrat la Curte, Calin Popescu Tariceanu a anuntat, vineri, ca PSD-ALDE va avea o singura nominalizare pentru postul de judecator la CCR, in contextul incheierii mandatului magistratului Maya Teodoroiu. Termenul depunerii candidaturilor a fost stabilit pentru luni, potrivit unei decizii a Biroului permanent al Senatului.

Mandatul magistratului Stefan Minea la CCR expira pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecator CCR pe 15 iunie 2010.

Mandatul judecatoarei Curtii Constitutionale Simona-Maya Teodoroiu expira pe 15 iunie. Aceasta a fost propusa de PSD si aleasa in februarie 2015 de plenul Senatului in calitatea de judecator al CCR in locul lui Toni Grebla, care a demisionat din aceasta functie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: