Liviu Dragnea, scos din puscarie pentru prima data dupa patru luni. Masuri extraordinare

politica

Dupa patru luni de la incarcerare, Liviu Dragnea a fost scos, joi, din penitenciar pentru a fi dus la Tribunalul Bucuresti. Dragnea va fi audiat in dosarul lui Valeriu Zgonea.

Dragnea a ajuns la tribunal in jurul orei 12.00. Fostul sef al PSD este martor in dosar. Judecatorul a decis ca audierea martorilor sa se faca in sedinta nepublica. Procurorul de sedinta a sustinut ca audierile ar trebui sa se faca in sedinta publica, insa judecatorul Gheorghe Tudorel Zgondea a precizat ca, ”avand in vedere calitatea publica a martorilor”, se impune ca sedinta sa fie cu usile inchise.

Dragnea a mai fost audiat in acest caz si la DNA Ploiesti.

La inceputul anului trecut, fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

El este acuzat de procurori ca in perioada iulie 2012 – aprilie 2013, cand era presedinte al Camerei Deputatilor si totodata vicepresedinte PSD, Valeriu – Stefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrica Dumitru, pe atunci consilier judetean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor functionari publici si a promis ca-i va determina sa numeasca intr-o importanta functie publica o ruda de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrica contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna, in cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrica a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu, spun procurorii.

Apoi, tot ca urmare a demersurilor lui Valeriu Zgonea, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale si a fost numita, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Mai mult despre:

Comentarii: