Liviu Dragnea se pregateste sa-si instaleze propriul judecator la CCR. Mandatul lui Stefan Minea a expirat

politica

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a declansat, marti, procedura de numire a unui judecator la Curtea Constitutionala in locul lui Stefan Minea, caruia ii expira mandatul in data de 15 iunie, informeaza Agerpres.

Astfel, pana pe 6 mai vor fi depuse propunerile grupurilor parlamentare pentru acest post, Comisia juridica va intocmi raportul, iar pana in 15 mai plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea votul.

Curtea Constitutionala a Romaniei a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor informand ca in data de 15 iunie expira mandatul judecatorului Stefan Minea, care a fost numit de forul legislativ in 15 iunie 2010 pentru un mandat de 9 ani.

„Asadar, in raport cu regulile stabilite de art. 68 alin. 1 teza finala din Legea 47/1992, numirea noului judecator la CCR trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatorului predecesor, in baza dispozitiilor art. 142 alin. 3 din Constitutie si ale art. 5 alin. 2 din Legea organica a Curtii”, se precizeaza in scrisoarea semnata de presedintele CCR, Valer Dorneanu.

Si mandatul judecatoarei Maya Teodoroiu, numita de Senat, expira, iar conducerea Camerei superioare a Parlamentului urmeaza sa stabileasca un calendar pentru numirea unui nou judecator.

De asemenea, mandatul judecatorului CCR Petre Lazaroiu va expira in data de 2 iunie, iar presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa numeasca persoana care il va inlocui.

Mai mult despre: ,

Comentarii: