„Liviu e suparat foc pe americani. Are trei parteneri: Rusia, Ungaria si Turcia”. Un senator explica votul pentru Legea offshore

news

Senatorul PNL, Florin Citu, a sustinut marti ca Liviu Dragnea, prin proiectul care stabileste masuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagra adoptat de Camera Deputatilor luni, ca for decizional, intentioneaza sa transforme Romania intr-un „hub energetic” pe persoana fizica”.

„Cum ne-a obisnuit, in after-hours, si-a trecut o lege ca sa-si mai aline din suparare. Liviu e suparat foc pe americani. A inteles ca americanii nu au incredere in el (o fi si de la viza ?). Asta este planul lui. Intentioneaza sa transforme Romania intr-un pe persoana fizica. Are trei parteneri. Rusia, Ungaria si Turcia. Aici are el prieteni si sustinere. Aceasta este explicatia pentru lipsa sa de la ambasada americana de ziua independentei. Dar mult mai important, este si explicatia pentru care vrea sa alunge companiile americane din platforma Marii Negre. Prin aceasta lege, Liviu vrea sa le dea o lectie si un avertisment americanilor”, a scris marti Florin Citu pe Facebook.

Senatorul PNL mai sustine ca Liviu Dragnea a vrut sa le dea o lectie si parlamentarilor din UDMR.

„In acelasi timp da o lectie si partenerilor sai de la UDMR. Asta pentru ca desi aranajsera intr-un fel, partenerii PSD la guvernare, intr-un puseu rar de independenta au spus ca nu sustin suspendarea Presedintelui si la motiunea de cenzura s-au abtinut. Liviu aranjase direct la Budapesta. Adaugati la toate aceastea si imensa lui suparare pentru ca nu a reusit sa-si ia comision din “investitia” in armament. Tot americanii, deh! Acum stiti si voi de ce Liviu are ca obiectiv in viata alungarea companiilor americane din Romania. Noi ii asteptam pe americani din 1945 si Liviu Dragnea ii trimite acasa intr-o seara. O sa ne trezim intr-o zi ca in dorinta lui de razbunare o sa mute ambasada americana la Intorsura Buzaului”, a mai precizat Citu.

Camera Deputatilor a adoptat, luni, in calitate de for decizional, proiectul care stabileste masuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagra, cu 175 de voturi pentru 30 impotriva si 30 de abtineri, aminteste Mediafax.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat luni, inainte ca deputatii sa voteze initiativa, ca proiectul de lege a suferit modificari in comisie, astfel ca nu va fi adoptat in forma adoptata deja de Senat. Printre modificarile adoptate de comisie si preluate de Camera Deputatilor se numara si cea referitoare la productia de gaze care va fi tranzactionata pe piata din Romania, care a crescut la jumatate, in loc de 30% cum era prevazut initial. De asemenea, o alta modificare adusa de comisie si adoptata de Camera Deputatilor, se refera la introducerea sumelor incasate din revedente si impozite suplimentare, care vor alimenta fondul special creat prin ordonanta parteneriatului public-privat.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: