Liviu „Genunche” Pop: „Klaus Iohannis m-a ascultat. Acum doua-trei zile am postat ce trebuie facut in cazul scolilor”

politica

Presedintele Comisiei pentru educatie din Senat, Liviu Pop (PSD), afirma ca decizia ca scolile sa ramana inchise in acest an de invatamant este una normala.

„E o decizie normala, eu o salut. Pacat ca a venit mult prea tarziu. M-a ascultat presedintele statului. Am postat, acum doua sau trei zile, pe pagina de socializare ce trebuie facut. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Putea sa faca acest anunt acum doua saptamani sau chiar la inceputul starii de urgenta”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Liviu Pop.

El a criticat pozitia Guvernului in aceasta chestiune, afirmand ca Executivul este „principalul actor in aceasta ecuatie”.

„Am vazut balbaiala de care da dovada Guvernul Romaniei, pentru ca principalul actor in aceasta ecuatie este Guvernul Romaniei, nu Ministerul Educatiei, care trebuia demult sa modifice Legea educatiei nationale, sa vina cu celelalte solutii si pentru zona de educatie, pentru ca nu poti sa faci invatamant online fara celelalte ministere implicate in viata scolii”, a sustinut Pop.

Luni, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca scolile raman inchise in acest an de invatamant pentru majoritatea elevilor.

„S-a decis astazi ca, pentru majoritatea elevilor, in acest an scolar, gradinitele, scolile si universitatile sa nu se mai redeschida. Nu se vor intoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri”, a spus seful statului intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, dupa o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: