Liviu Plesoianu confirma asteptarile romanilor: „Dancila face praf partidul”

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a scris, miercuri pe Facebook, ca CEx al PSD a decis „o mare mizerie” si anume „mazilirea” lui Serban Nicolae pentru ca nu a fost de acord sa il sprijine pe Mugur Isarescu in functia de viceguvernator al BNR.

„Ati savarsit azi o mare mizerie: mazilirea lui Serban Nicolae pentru ca nu a fost de acord cu decizia de a-l sprijini pe Isarescu pentru un nou mandat! Toate deciziile din ultimele saptamani nu fac nimic altceva decat sa-i tradeze pe oamenii care ne-au votat! Faceti praf acest partid, asta faceti…”, a scris Liviu Plesoianu, miercuri, pe Facebook.

Reactia vine dupa ce Comitetul Executiv a decis ca Serban Nicolae sa nu mai fie liderul grupului PSD la Senat, in locul acestuia fiind propus viceliderul grupului, senatorul de Mehedinti Liviu Lucian Mazilu.

Serban Nicolae a fost si contracadidat al premierul Viorica Dancila la sefia PSD. Totodata, acesta a anuntat ca senatorii social-democrati nu ii sprijina candidatura lui Mugur Isarescu ca guvernator BNR, desi premierul anuntase anterior ca PSD-ALDE au decis, in coaliti,e sa il sustinuta pe Isarescu.

Dancila fusese invitata la discutiile grupurilor parlamentare ale PSD pe tema sustinerii lui Mugur Isarescu, insa aceasta nu ajuns. Ulterior ea a spus ca nu a fost anuntata de o intalnire miercuri cu senatorii la Parlament, pentru a discuta despre sustinerea lui Mugur Isarescu ca guvernator al BNR. Premierul a precizat ca a fost o inadvertenta si ca nu vrea sa acuze pe nimeni.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului l-a validat, in plen reunit de miercuri, pe Mugur Isarescu in functia de guvernator al BNR, precum si componenta Bancii Nationale. Parlamentarii au votat si reprezentantii Consiliului fiscal.

Mai mult despre: ,

Comentarii: