Lockdown strict in toata Italia de Paste. Deplasarile neesentiale sunt interzise, Piata Sfantul Petru este goala

externe

Italia a intrat intr-un lockdown strict de trei zile pentru a incerca sa previna o crestere a cazurilor Covid-19 ca urmare a sarbatorii Pastelui catolic, relateaza BBC, citat de news.ro.

Toate regiunile se afla acum in „zona rosie” – cel mai inalt nivel de restrictii – intrucat tara se lupta cu un al treilea val al pandemiei, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

Deplasarile neesentiale sunt interzise, dar oamenilor li se permite sa stea la masa de Paste in casele lor impreuna cu alti doi invitati.

Bisericile sunt, de asemenea, deschise, dar credinciosilor li s-a cerut sa participe la slujbele religioase care se desfasoara in apropierea caselor lor.

Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc isi va transmite mesajul de Paste din piata Sfantul Petru goala.

Dupa sfarsitul acestui weekend de sarbatoare, diferite regiuni vor ramane in restrictiile „zonei portocalii” sau „zonei rosii” pana la sfarsitul lunii.

Guvernul italian a anuntat ca 70.000 de ofiteri de politie in plus vor ajuta la supravegherea la nivel national a respectarii regulilor.

Restrictiile din Italia apar in timp ce tarile din intreaga Europa incearca sa controleze o crestere a cazurilor de virus, luptand in acelasi timp cu intarzierile de vaccinare.

In total, 110.328 de persoane au murit din cauza coronavirusului in Italia si au existat 3.629.000 de infectii confirmate.

Mai mult despre:

Comentarii: