Locuinta sociala pentru consiliera lui Tudorache-Diamante. Cum o ameninta aceasta pe Clotilde Armand: „Trebuie suspendata si cercetata penal”

politica

Anca Dunca, fosta consiliera a primarului PSD Daniel Tudorache si actuala consiliera a deputatului PSD Daniel Tudorache, beneficiaza de locuinta sociala din partea Primariei Sectorului 1 prin incalcarea legii. Ea locuieste intr-un apartament in buricul Capitalei, chiar langa sediul Guvernului.

Consiliera de la biroul de deputat al lui Dan Tudorache si trei fosti consilieri locali, dintre care unul a fost si viceprimar, sunt pe lista persoanelor care au primit locuinte sociale din partea Primariei Sector 1 in perioada 2016-2020, anunta Europa Libera. In acest interval, primar de sector a fost chiar Dan Tudorache, actual deputat PSD. Locuintele sociale ale unei primarii sunt acordate tinerilor sub 35 de ani sau pentru familii aflate in dificultate care din diferite motive nu-si permit un adapost pentru un interval de timp. Aceste case, apartamente sau garsoniere au o chirie modica si pot fi cumparate de chiriasi daca stau cel putin cinci ani in aceste locuinte.

Numele pesedistilor care au primit locuinte sociale de la Tudorache sunt: Ancuta Felicia Dunca, Raluca-Gabriela Suditu, Paul Iulian Oltean si Cati-Carmen Muscelean.

Anca Dunca este un fost consilier juridic care a lucrat pentru Primaria Sector 1 si pentru Politia Locala din Sector 1, asa cum reiese din declaratiile sale de avere. In acest moment, Dunca este consilier la biroul de deputat al lui Dan Tudorache. Anca Dunca a primit locuinta sociala, altfel spus cu o chirie subventionata, in noiembrie 2018. Acesta plateste chirie lunara de aproape 430 de lei pentru locuinta sa sociala, apartament care este situat in zona Pietei Victoria, chiar langa sediul Guvernului, intr-o zona considerata de lux. Minim 250 de euro, 1.250 de lei, este chiria zonei pentru o garsoniera.

Consiliera lui Dan Tudorache a declarat pentru Europa Libera ca nu doreste sa comenteze acest subiect, apoi a inchis telefonul.

Raluca-Gabriela Suditu. Aceasta a fost consilier local PSD la Sectorul 1 si fost consilier la Ministerul Muncii si la Ministerul Turismului, conform declaratiilor sale de avere din ultimii opt ani. Din CV-ul sau, reiese ca aceasta a mai facut parte dupa 2012 din Consiliului National al PSD, Consiliului National al Organizatiei de Femei PSD si din Departamentului de Sinteza si Comunicare Publica al PSD.

Paul Iulian Olteanu. A fost consilier local din partea PNL in perioada 2012-2016. In 2017, in timpul mandatului de primar a lui Tudorache, acesta a fost chiar seful Administratiei Pietelor din Sector 1, conform declaratiilor de avere pe care le-a completat.

Cati-Carmen Musceleanu ar avea si ea o locuinta sociala. Aceasta a fost viceprimar in mandatul de primar al lui Andrei Chiliman (2012-2016), iar in mandatul 2016-2020 a fost consilier local din partea PSD.

Clotilde Armand a anuntat ca acestia nu indeplinesc criteriile de acordare a locuintelor sociale si ca va declansa verificari. „Niciunul dintre ei nu indeplineste conditiile de acordare a locuintelor si majoritatea au ‘sarit’ randul pe lista de asteptare. Astfel, voi trimite Corpul de Control sa verifice situatia si voi initia un proiect de hotarare care sa nu mai permita asemenea anomalii. Nimeni nu este mai presus de lege – si asta trebuie sa le intre bine in cap tuturor. Daca exista angajati ai primariei care au facut nereguli va asigur ca vor platiā€, a spus Armand, saptamana trecuta.

Anca Dunca sustine insa ca primarul Sectorului 1 ar trebui sa raspunda penal. Ea are numeroase postari in care o ataca violent pe Clotilde Armand.

„De cand este legal ca pe site-ul primariei sa se posteze sau sa se preia declaratii politice?! Ati transformat primaria in SC CLOTILDE SRL. Clotilde si gasca ei nu au creier, dar voi, dragi colegi, ati avut. V-ati pierdut mintile de la atatea amienintari si de la atatea ilegalitati cate va pune sa faceti sau va este frica?!
Clotilde trebuie suspendata si cercetata penal”, a scris recent Dunca pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: