externe

Londra a aflat: FSB l-a interogat pe numarul 3 din ierarhia Ministerului rus al Apararii intr-un scandal de coruptie. Acesta este un apropiat al lui Serghei Soigu

Serviciul de informatii pentru aparare din Regatul Unit a transmis ca FSB l-a interogat pe prim-adjunctul senior al ministrului rus al Apararii, Ruslan Tsalikov, intr-un caz de coruptie in cadrul ministerului, relateaza Ukrainska Pravda.

Ministrul adjunct al apararii rus, Timur Ivanov a fost arestat pentru acuzatii de coruptie, fiind posibil ca un oficial de rang superior, prim-adjunctul ministrului apararii Ruslan Tsalikov, sa fie implicat.

Tsalikov, numit adesea patronul lui Ivanov, a fost interogat de FSB cu privire la cazul lui Ivanov.

Se crede ca Tsalikov este a treia persoana in ierarhia Ministerului rus al Apararii, dupa ministrul Apararii, Soigu, si seful Statului Major General, generalul Gherasimov.

La fel ca Ivanov, Tsalikov are legaturi vechi cu ministrul apararii Soigu. El a lucrat sub conducerea lui Soigu in cadrul Ministerului Apararii Civile, Situatiilor de Urgenta si Ajutorului in caz de dezastre si l-a urmat mai intai la biroul guvernatorului regiunii Moscova si apoi, in 2012, la Ministerul Apararii.

Exista, de asemenea, o posibilitate reala ca ancheta asupra lui Ivanov sa il implice pe ministrul rus de Finante Anton Siluanov, intrucat unele surse sustin ca agentiile de constructii ale Ministerului Apararii au construit o casa pentru Siluanov.

Coruptia este de mult timp o problema in cadrul Ministerului rus al Apararii. Coruptia a fost „cam la originea majoritatii problemelor din statul de drept”, a afirmat procurorul militar-sef Valeri Petrov, in 2019 .

Coruptia a fost unul dintre factorii care au contribuit la ineficienta Rusiei, in special la inceputul invaziei sale in Ucraina. Coruptia a fost invocata cand a fost constatata calitatea slaba a anvelopelor si a altor echipamente necesare armatei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

15 minute ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

4 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

4 ore ago

Burduja, primul atac la adresa lui Firea: „Oamenii sa nu se lase pacaliti de doua ori”. Vorbeste si despre „esecul Firea”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un prim atac la adresa…

O oră ago

Miliardarul american Frank McCourt anunta ca formeaza un consortiu pentru a cumpara TikTok. Insa proprietarul nu vrea sa vanda

Antreprenorul si fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, a declarat…

4 ore ago