externe

Londra anunta contraatacuri ucrainene tot mai eficiente, Rusia nu a reusit sa realizeze progrese majore. Mariupol nu a fost ocupat in intregime

Fortele navale ruse nu au realizat progrese majore in ultimele 24 de ore in pofida intensificarii activitatii, in conditiile in care contraatacurile ucrainene continua sa le obstructioneze eforturile, a anuntat sambata serviciul britanic de informatii militare, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

In pofida faptului ca Rusia pretinde ca a cucerit portul Mariupol, luptele grele continua sa faca sa esueze tentativele Moscovei de a ocupa orasul, afectandu-i avansul in regiunea Donbas, a postat pe Twitter Ministerul Apararii intr-un buletin de informatii regulat.

Fortele aeriene si navale ruse nu au reusit sa-si impuna controlul, din cauza eficientei apararii aeriene si navale ucrainene, a mai precizat sursa citata.

Fortele ruse si-au reluat loviturile aeriene si incearca sa patrunda in forta in combinatul Azovstal, unde fortele ucrainene ramase in Mariupol rezista in continuare, a declarat sambata consilierul prezidential ucrainean Oleksii Arestovici, relateaza Reuters.

„Dusmanul incearca sa sufoce rezistenta finala a aparatorilor Mariupol in zona Azovstal”, a spus Oleksii Arestovici intr-o interventie la televiziunea nationala.

Fortele ruse nu au realizat progrese majore in ultimele 24 de ore in pofida intensificarii activitatii, in conditiile in care contraatacurile ucrainene continua sa le obstructioneze eforturile, a anuntat sambata dimineata serviciul britanic de informatii militare.

In pofida faptului ca Rusia pretinde ca a cucerit portul Mariupol, luptele grele continua sa faca sa esueze tentativele Moscovei de a ocupa orasul, afectandu-i avansul in regiunea Donbas, a postat pe Twitter Ministerul Apararii de la Londra intr-un buletin de informatii regulat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

2 ore ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

2 ore ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

4 ore ago

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul ASE Bucuresti

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea…

2 ore ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

2 ore ago