Londra anunta un posibil „lockdown” la nivel national din cauza pandemiei. Precizari ale ministrului Sanatatii

externe

Ministrul britanic al sanatatii Matt Hancock a declarat duminica aceasta ca un al doilea „lockdown” la nivel national este una dintre solutiile luate in calcul pentru a opri raspandirea noului tip de coronavirus, dar ca el nu isi doreste o asemenea masura, informeaza Reuters.

„Daca fiecare va respecta regulile, atunci noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel national, insa, fara indoiala, noi trebuie sa fim pregatiti sa actionam daca va fi necesar”, a declarat Hancock la BBC. „Eu nu exclud aceasta, (chiar daca) eu nu-mi doresc acest lucru”, a spus el.

Regatul Unit este cea mai lovita tara europeana de pandemia in curs, cu aproape 42.000 de decese inregistrate, si se confrunta cu o crestere rapida a numarului de noi cazuri de infectari de la sfarsitul vacantei.

Premierul Boris Johnson, care a declarat in aceasta saptamana ca Regatul Unit se confrunta cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noi masuri de restrictie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul si centrul Angliei, cele mai afectate. Chiar daca noi restrictii au fost introduse in aceasta saptamana, premierul britanic si-a exprimat reticenta sa impuna o noua izolare totala a tarii, in timp ce mai multi deputati conservatori se arata critici fata de masurile deja luate.

Mai mult despre:

Comentarii: