Londra confirma, trimite in Ucraina vehicule lansatoare de rachete Stormer. Sunt foarte eficiente impotriva avioanelor – Video

externe

Secretarul britanic al apararii, Ben Wallace, a confirmat luni ca Marea Britanie va trimite in Ucraina  vehicule lansatoare de rachete Stormer, anunta The Guardian.

Marea Britanie a trimis deja in Ucraina 5.361 de NLAW, 200 de Javelin si va furniza 250 de rachete antiaeriene Starstreak, a declarat Wallace in fata parlamentarilor.

„Cu aceasta invazie a Ucrainei, toata Europa poate vedea acum adevarata fata a presedintelui Putin si a oamenilor din apropierea sa. Intentia sa este doar sa distruga, sa zdrobeasca, sa elimine oamenii liberi din Ucraina.

Ucrainenii lupta pentru viata lor si pentru libertatile noastre. Insusi presedintele Ucrainei a spus acest lucru. Daca Rusia inceteaza sa lupte, va fi pace, daca Ucraina inceteaza sa lupte, nu va mai exista Ucraina”, a declarat Wallace.

El a spus ca Rusia a „esuat pana acum in aproape toate obiectivele sale”.

„Recunoscand acest esec, Inaltul Comandament rus s-a regrupat, s-a intarit si si-a schimbat obiectivul pentru a asigura securitatea regiunilor Donetk si Luhansk.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar trebui sa paraseasca toate teritoriile ocupate din Ucraina, inclusiv Crimeea, pentru ca pacea adevarata sa fie realizata”, a mai spus Wallace.

Blindatele Stormer sunt capabile sa lanseze rachete Starstreak.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: