externe

Londra puncteaza: „Retragerea Rusiei este un esec strategic. Oamenii obisnuiti din Rusia se intreaba: ‘Pentru ce a fost totul?'”

Ministerul britanic al Apararii a anuntat sambata ca retragerea Rusiei din Herson, despre care a sustinut ca s-a incheiat la 11 noiembrie, a inceput probabil inca din 22 octombrie.

Herson a fost singura capitala regionala capturata din februarie de catre fortele rusesti „astfel incat retragerea aduce prejudicii semnificative de reputatie”, a declarat ministerul.

Retragerea arata, de asemenea, „recunoasterea publica a dificultatilor cu care se confrunta fortele rusesti” pe malul vestic al raului Nipru.

Retragerea Rusiei din Herson marcheaza „un alt esec strategic” pentru Moscova, a declarat si secretarul apararii, Ben Wallace.

„In februarie, Rusia nu a reusit sa cucereasca niciunul dintre obiectivele sale majore, cu exceptia Hersonului. Acum, odata ce si acesta a fost cedat, oamenii obisnuiti din Rusia se intreaba, cu siguranta: ‘Pentru ce a fost totul?’.

Armata rusa a suferit pierderi uriase de vieti omenesti ca urmare a invaziei lor ilegale si nu au obtinut decat izolarea si umilirea internationala. Ucraina va continua.

Marea Britanie si comunitatea internationala vor continua sa o sprijine si, desi retragerea este binevenita, nimeni nu va subestima amenintarea continua reprezentata de Federatia Rusa”, a precizat Wallace.

Rusia a declarat ca trupele sale au finalizat retragerea de pe malul vestic la ora locala 5 dimineata, la 11 noiembrie, deschizand calea pentru ca ucrainenii sa se indrepte cu prudenta spre recucerirea teritoriului.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

30 de minute ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

6 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

5 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

5 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

5 ore ago