UPDATE: LOVITURA de teatru in PNL. Munteanu ar putea fi INLOCUIT in aceasta seara. Sedinta de urgenta

politica

Liberalii se intrunesc, marti seara, in jurul orelor 19:30 intr-o sedinta in urma careia, cel mai probabil, Marian Munteanu va fi retras din cursa pentru Primaria Capitalei, au declarat pentru Ziare.com surse din interiorul partidului. Potrivit surselor citate, exista mai multe variante pentru a-l inlocui pe Marian Munteanu iar una dintre ele este Vasile Blaga.

UPDATE: Vasile Blaga a plecat de la sediul PNL. Cand a fost intrebat daca se discuta despre retragerea lui Marian Munteanu, acesta a raspuns: „Discutam maine”. Dupa oara 22.00 a pelcat si Alina Gorghiu, fara a face declaratii.

Candidatura lui Marian Munteanu, din partea PNL, pentru Primaria Capitalei a fost aspru criticata atat de oameni din interiorul partidului, cat si de ONG-uri. De altfel si seniorul Mircea Ionescu Quintus s-a declarat „afectat” dupa ce a aflat ca Munteanu l-a catalogat, intr-un interviu mai vechi, ca „asasin” pe inaintasul liberal I.G.Duca

Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 al Capitalei, deputatul Ovidiu Raetchi, a declarat marti ca intentioneaza sa isi separe campania electorala de cea a lui Munteanu. „Ma despart de dansul mai multe lucruri si de aceea cred ca fiecare trebuie sa-si faca propria campanie. Am invatat un element de strategie din ceea ce s-a intamplat in urma cu saptamana. Atunci eram toti cei 7 candidati liberali pe aceeasi fata de cort, ceea ce nu a fost inspirat pentru ca o problema a unuia se rasfrange asupra celorlalti. De asta cred ca am invatat sa ne separam campaniile si sunt convins ca asta vom face pentru ca suntem oameni diferiti cu idei diferite si nu are sens ca 7 pozitionari pe teme diverse sa fie asumate laolalta”, a declarat Raetchi.

Saptamana trecuta, mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academica Romana (SAR), Romani Criss si ACCEPT, au dat publicitatii un „Apel pentru democratie si valori europene”, in care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei.

Semnatarii fac apel catre conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Municipiului Bucuresti considerand aceasta nominalizare „o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim”.

Marian Munteanu „a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar constitutionale”, subliniaza semnatarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: