Lovitura DURA pentru Merkel. Un procent foarte MIC dintre germani cred ca REFUGIATII vor fi utili tarii

externe

Doar 16% dintre germani cred ca tara lor a avut de castigat de pe urma deciziei luate in acest an de a primi un numar mare de solicitanti de azil, potrivit unui sondaj de opinie citat sambata de agentia DPA.

Potrivit institutului de sondare a opiniei publice Horst Opaschowski, doar 16% dintre germani au raspuns afirmativ la enuntul: „Afluxul de refugiati ne va oferi mai multe oportunitati economice decat probleme”.

Doar 20% dintre respondenti au fost de acord cu afirmatia potrivit careia primirea unui numar atat de mare de refugiati va imbunatati imaginea Germaniei in lume. Procentul a fost chiar mai mic in est — 12%—, care are cele mai mari probleme in a accepta afluxul de refugiati, care ar urma sa fie de circa un milion de persoane numai in acest an, in timp ce in vestul tarii procentul a fost de 22%. Totusi, procentul a fost mult mai ridicat — 32% — in randul respondentilor cu varste intre 14 si 17 ani.

Totodata, 56% dintre respondenti au declarat ca sunt de parere ca politicienii germani sunt complet depasiti in criza refugiatilor. Nu mai putin de 66% dintre germanii din orasele cu o populatie mai mica de 5.000 de persoane au sustinut acest punct de vedere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: