Lovitura dura primita de Steaua. Decizia UEFA va infuria milioane de suporteri

sport

Cu doar trei zile inaintea turului din play-off-ul Ligii Europa, cu Rosenborg, stelistii au fost aspru sanctionati de catre UEFA. Forul continental a anuntat azi ca directorul sportiv al clubului, Mirel Radoi, a fost suspendat deoarece nu are licenta ca antrenor. Steaua a primit si o amenda de 50.000 euro.

Potrivit unui comunicat al Comisiei de Control, Etica si Disciplina a UEFA, Radoi a fost sanctionat intrucat deoarece a stat pe banca echipei si a dat indicatii la toate partidele disputate in acest sezon in cupele europene, anunta evz.ro.

Forul prezidat de Michel Platini a decis ca Radoi va fi suspendat pana cand isi va lua licenta de antrenor. In plus, el nu va mai avea dreptul de a sta in perimetrul tehnic la jocurile Stelei din Liga Europa. Mai mult, Steaua a primit si o amenda de 50.000 euro.

„Domnului Mirel Matei Radoi ii este interzis sa detina orice functie de antrenor principal, precum si orice functie de membru al stafului de antrenori, la meciurile din competitiile UEFA pana cand nu va indeplini criteriile prevazute la articolul 36, coroborat cu articolul 40.1.b) din Regulamentul de Licentiere si Fair Play Financiar. In plus, el nu are voie sa stea in zona tehnica in timpul meciurilor din competitiile UEFA pana cand nu va indeplini criteriile de mai sus. Clubul roman primeste si o amenda de 50.000 de euro”, se ararta in comunicatul Comisiei de Control, Etica si Disciplina a UEFA.

Potrivit prosport.ro, Mirel Radoi a incalcat rticolul 36 – „antrenorul principal al primei echipe” din Regulamentul de Licentiere si Fair Play Financiar al UEFA. Acesta prevede urmatoarele: „1. Aplicantul de licenta trebuie sa fi numit un antrenor principal calificat, care este responsabil de problemele fotbalistice ale primei echipe, 2. Antrenorul principal trebuie sa detina cel putin una dintre urmatoarele calificari: a) cea mai inalta licenta UEFA valida disponibila pe teritoriul asociatiei membre in care aplicantul se aflaAin conformitate cu statutul de membru al asociatiei conform Conventiei UEFA pentru antrenorat, b) o diploma de antrenor non-UEFA valida, care este echivalenta celei necesare pentru licenta conform punctului a) si recunoscuta de UEFA ca atare”.

„Da, ma asteptam la aceasta decizie pentru ca noi nu trebuia sa spunem adevarul. Trebuia sa spunem ca antrenor principal e Pedrazzini si director tehnic Mirel Radoi. Nu este nicio problema, va sta cu mine in loja si va antrena de acolo. Pedrazzini va fi antrenor si Mirel Radoi va fi antrenor in loja si o sa antreneze de acolo si cu asta basta. El nu are nevoie de spatiul ala, dar la antrenamente pregateste echipa in continuare pentru ca nu i-au interzis sa antreneze echipa. Nici nu are nevoie de spatiu, mie imi convine mai mult asa, ca sta cu mine in loja””, a declarat Gigi Becali, finantatorul Stelei, la Digi Sport.

Foto: gandul.info

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: