UPDATE Lovitura fara precedent pentru Moscova. Intreaga echipa a Rusiei, 387 de sportivi, ELIMINATA de la Jocurile Olimpice de la Rio

sport

Publicatia britanica Daily Mail anunta, citand surse oficiale, ca intreaga echipa a Rusiei va fi eliminata de la Jocurile Olimpice din Brazilia.

UPDATE Comitetul International Olimpic (CIO) nu suspenda Rusia de la Jocurile de la Rio de Janeiro, in problema dopajului, si lasa federatiile internationale sa decida, informeaza AFP. CIO a lasat federatiile internationale sa decida in fiecare caz separat in legatura cu participarea sportivilor rusi, in functie de criterii foarte stricte, inaintea Jocurilor de la Rio, care incep pe 5 august.

Potrivit unor surse bine plasate, Comitetul International Olimpic (CIO) ii va pedepsi pe toti ce 387 de sportivi din echipa olimpica a Rusiei pentru programul de dopaj care s-a desfasurat sub protectia guvernului Rusiei.

Mai mult, liderii CIO iau in considerare sa-i elimine pe rusi si de la Jocurile Olimpice de Iarna din 2018 din Coreea de Sud. „CIO va vrea sa elimine Rusia pentru a arata ca dopajul este un atac la adresa tuturor sporturilor”, a declarat o sursa din cadrul CIO pentru publicatia britanica.

CIO ia insa in considerare ca anumiti sportivi rusi sa participe individual. Cel mai probabil acestia vor intra in competitie sub un drapel neutru. CIO va cere federatiilor internationale sa examineze cazuri individuale ale unor sportivi rusi exceptionali.

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a anuntat, luni, ca un laborator antidoping din Moscova a protejat sportivi rusi dopati pe durata Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci din 2014. Potrivit raportului, oficiali din comitetul de organizare a Jocurile Olimpice de la Soci si ministrul Sportului din Rusia aveau cunostinta de aceste ilegalitati. Ministrul Sportului, Vitaly Mutko, a „condus, controlat si supravegheat” manipularea probelor de urina ale sportivilor rusi.

CIO a precizat marti ca a inceput procedurile disciplinare impotriva oficialilor mentionati in raport si nu va acorda acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio persoanelor implicate. Mai mult, Comitetul International Olimpic a cerut retestarea imediata a tuturor sportivilor rusi care au participat la Jocurile Olimpice de la Soci, precum si o ancheta de amploare.

Comitetul International Olimpic a mai decis ca nu sustina Jocurile Europene din 2019, care vor avea loc in Rusia. In plus, CIO a trimis instructiuni catre toate federatiile de sporturi de iarna sa opreasca pregatirile pentru evenimentele majore care vor avea loc in Rusia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: