Lovitura grea pentru clanul Arsene. Ministrul Catalin Drula a reziliat contractul de 120 milioane euro cu firma lui Ginel, finul lui Arsene

politica

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, a reziliat contractul de 120 milioane euro semnat cu firma lui Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul baronului PSD Ionel Arsene. Ministru al Transporturilor este Catalin Drula (USR PLUS).

„Joi, 14.01.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., in vederea rezilierii contractului ‘Modernizare DN71 Baldana – Targoviste – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 largire la 4 benzi de circulatie si km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi : Lot 1 (Sector 1) : Baldana – Targoviste km. 0+000 – km. 44+130 largire la 4 benzi de circulatie’.

Decizia rezilierii acestui contract este consecinta faptului ca Antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucratoare de la data semnarii contractului de constituire a Garantiei de Buna Executie aferenta Acordului Contractual.

Astfel, CNAIR a decis executarea sumei de 6.300.000 lei aferenta Scrisorii de Garantie de participare si rezilierea contractului.

Precizam ca rezilierea efectiva intra in vigoare in 15 zile de la notificarea Antreprenorului”, se anunta intr-un comunicat de presa al CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a trimis zilele trecute Corpul de Control al ministerului pentru a verifica modul de atribuire a contractului.

Pe 30 decembrie 2020, CNAIR a semnat un contract in valoare de 120 milioane euro cu o asociere de firme condusa de Aqua Parc, firma controlata de Gheorghe Vlasie.

Durata contractului era de 36 de luni, din care 12 luni, perioada de proiectare, si 24 luni, perioada de executie a lucrarilor.

Conform contractului, in termen de cinci zile lucratoare de la semnarea acestuia, constructorii erau obligati sa depuna garantia de buna executie, 10% din valoarea contractului. Suma a fost stabilita la 59 de  milioane de lei. Garantia trebuia sa fie depusa la CNAIR cel mai tarziu pe 7 ianuarie 2021.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: