Lovitura in Comisia Iordache. Un senator PSD ii ataca pe Iordache si pe cei care ii sustin pe penali: „Puterea nu este vesnica, trebuie sa facem legi cinstite”

news

Senatorul PSD Nicolae Moga, membru in Comisia Iordache, a avut un mesaj neasteptat in timpul sedintei de joi a comisiei, in care le-a cerut „colegilor din PSD” sa trateze Opozitia cu respect si le-a adus aminte ca „puterea nu este vesnica”.

Inca de la inceputul discursului sau, Moga l-a atacat pe Florin Iordache pentru ca nu respecta decizia anterioara a comisiei de a nu se intruni pe perioada de doliu national. „Ma asteptam ca ce jotaram odata aici in comisie sa si respectam”, a spus Moga.

Apoi, senatorul PSD a avut un discurs foarte critic fata de comportamentul parlamentarilor PSD, inca a atacat voalat sustinerea acordata penalilor.

„Ma bazez pe experienta de doua mandate cand va spun aceste lucruri. Trebuie odata si odata sa intelegem ca in Parlamentul Romaniei trebuie sa avem respect fata de Opozitie. I-as sfatui pe colegii nostri mai tineri, tineti cont ca Parlamentul este organul suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare. Comisia a fost constituita sa puna in acord legile cu deciziile CCR. Ea a fost imputernicita sa modifice si cele trei legi ale justitiei cu seriozitate si responsabilitate.

Mi-as permite sa citez din Constitutia Romaniei, care este foarte clara, am depus un juramant de credinta. Articolul 4 spune ca statul roman are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai. Solidaritate inseamna si respectul cuvenit. Si Romania, tara noastra draga, este patria comuna a tuturor cetatenilor, fara deosebire de apartenenta politica.

V-as ruga pana luni sa va ganditi la lucrurile astea, colegii mei sa stie ca puterea nu este vesnica. Trebuie sa facem legi clare, curate si cinstite”, a spus Moga.

„Nu va inteleg de ce faceti asemenea afirmatii”, a raspuns rastit Steluta Cataniciu, deputat ALDE.

Ulterior, dezbaterile au fost suspendate, Iordache a anuntat ca urmatoarea sedinta a comisiei va fi luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: