Categories: news

Lovitura in Comisia Iordache. Un senator PSD ii ataca pe Iordache si pe cei care ii sustin pe penali: „Puterea nu este vesnica, trebuie sa facem legi cinstite”

Senatorul PSD Nicolae Moga, membru in Comisia Iordache, a avut un mesaj neasteptat in timpul sedintei de joi a comisiei, in care le-a cerut „colegilor din PSD” sa trateze Opozitia cu respect si le-a adus aminte ca „puterea nu este vesnica”.

Inca de la inceputul discursului sau, Moga l-a atacat pe Florin Iordache pentru ca nu respecta decizia anterioara a comisiei de a nu se intruni pe perioada de doliu national. „Ma asteptam ca ce jotaram odata aici in comisie sa si respectam”, a spus Moga.

Apoi, senatorul PSD a avut un discurs foarte critic fata de comportamentul parlamentarilor PSD, inca a atacat voalat sustinerea acordata penalilor.

„Ma bazez pe experienta de doua mandate cand va spun aceste lucruri. Trebuie odata si odata sa intelegem ca in Parlamentul Romaniei trebuie sa avem respect fata de Opozitie. I-as sfatui pe colegii nostri mai tineri, tineti cont ca Parlamentul este organul suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare. Comisia a fost constituita sa puna in acord legile cu deciziile CCR. Ea a fost imputernicita sa modifice si cele trei legi ale justitiei cu seriozitate si responsabilitate.

Mi-as permite sa citez din Constitutia Romaniei, care este foarte clara, am depus un juramant de credinta. Articolul 4 spune ca statul roman are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai. Solidaritate inseamna si respectul cuvenit. Si Romania, tara noastra draga, este patria comuna a tuturor cetatenilor, fara deosebire de apartenenta politica.

V-as ruga pana luni sa va ganditi la lucrurile astea, colegii mei sa stie ca puterea nu este vesnica. Trebuie sa facem legi clare, curate si cinstite”, a spus Moga.

„Nu va inteleg de ce faceti asemenea afirmatii”, a raspuns rastit Steluta Cataniciu, deputat ALDE.

Ulterior, dezbaterile au fost suspendate, Iordache a anuntat ca urmatoarea sedinta a comisiei va fi luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

2 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

2 ore ago

Regiunile bogate in petrol din Kazahstan se pregatesc pentru inundatii. Raurile siberiene si-au iesit si ele din matca

Kazahstanul s-a pregatit, vineri, pentru o crestere brusca a nivelului raului Ural, ceea ce ar…

2 ore ago

Armenia capituleaza, a acceptat sa restituie Azerbaidjanului patru sate situate la frontiera lor comuna: „Eveniment istoric indelung asteptat”

Armenia a fost de acord sa returneze in Azerbaidjan patru sate situate la granita comuna,…

O oră ago

Armenia ar fi de acord cu revenirea „istorica” a patru sate de granita la Azerbaidjan

Armenia a fost de acord sa returneze in Azerbaidjan patru sate situate la granita comuna,…

2 ore ago