Lovitura lui Iohannis: „Sunt indicii puternice pentru un BLAT Ponta-Basescu”

news

Klaus Iohannis dezvaluie, in cea de-a doua sa carte, „Primul pas”, amanunte dinn culisele intalnirilor cu Traian Basescu si lanseaza ipoteza unui blat intre fostul presedinte si Victor Ponta.

”Imi amintesc ca, la un moment dat, Traian Basescu a afirmat ca sunt un individ profund corupt, in timp ce PSD-ul derula, pe la diverse posturi TV, fel de fel de scenarii absurde, cu mine ca protagonist: casele pe care le detin, aberatiile despre traficul de copii, de care am tot fost acuzat, mafia retrocedarilor, pe care as fi servit-o ca primar si cate si mai cate. Focurile incrucisate care ma vizau si dintr‑o parte, si din cealalta sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Basescu, dar nu am nici pana in ziua de astazi o dovada indubitabila in acest sens”, afirma in carte seful statului.

Iohannis mai arata ca in toamna lui 2014 a considerat ca rolul sau nu era sa intre intr-un schimb de replici cu fostul presedinte, ”mai ales pornind de la acea declaratie incalificabila pe care a emis-o despre el”.

”Ar fi insemnat sa intru exact in logica unei campanii a scandalurilor, logica de care m-am delimitat clar atunci cand am afirmat ca vreau sa practic un alt fel de politica. In plus, de partea mea lucra evidenta: ma aflam la a cincea campanie electorala de mare vizibilitate si de fiecare data ma aflasem sub lupa. Oricat s-ar fi straduit, nimeni n-a gasit nici urma de comportament corupt in ceea ce ma priveste pentru simplul fapt ca nu sunt un om corupt”, scrie Iohannis, citat de Mediafax.

El se declara convins in continuare ca fostul presedinte „nu avea ce cauta in campania electorala cu tot felul de aprecieri” la adresa sa si a celorlati candidati: „In mod cu totul neasteptat pentru o campanie in care presedintele in exercitiu nu trebuia sa se implice, Traian Basescu a emis tot felul de aluzii care au adus in prim-plan diferite scandaluri, unele dintre ele implicand serviciile secrete. O declaratie care a declansat o adevarata fervoare in spatiul public viza informatiile despre faptul ca unul dintre candidatii la Presedintie ar fi fost ofiter al unor servicii secrete”.

Iohannis adauga: ”Astfel de iesiri la rampa oraculare, practicate de Traian Basescu in timpul campaniei, mi-au aratat limpede ca nici in al doisprezecelea ceas nu a inteles care este rolul unui presedinte in functie. Consider, la fel cum am considerat si atunci, ca abordarile lui Traian Basescu au fost fundamental gresite. El nu trebuia sa faca nimic in campanie, fiindca nu el a candidat, ci doar a vrut sa sprijine o candidata. Trebuia sa aiba decenta sa se abtina de la a face fatis campanie electorala. Intreaga abordare mi s-a parut nepotrivita”.

Seful statului rememoreaza, in al doilea volum al sau, si prima vizita la Cotroceni, in 2004, cand Traian Basescu i-a propus functia de ministru al Educatiei.

”Sustinerea pe care am primit-o si toate eforturile realizate in toamna lui 2014 m-au ajutat sa ma intorc la Palatul Cotroceni la 10 ani dupa ce calcasem pentru prima data acolo, tot intr-un birou prezidential. La Cotroceni am fost prima data in decembrie 2004, cand Traian Basescu mi-a propus sa fiu ministrul Educatiei. Guvernul s-a format, la vremea respectiva, intre Craciun si Anul Nou. Am avut atunci o discutie de cateva ore, la finalul careia am refuzat propunerea”, scrie Klaus Iohannis in noua sa carte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: