externe

Lovitura majora pentru Moscova, Kirgizstanul a anulat in ultimul moment exercitiile militare alaturi de Rusia in cadrul CSTO. Peste 7.000 de militari ar fi trebuit sa participe la „Fratia de neinvins 2022”

Ministerul Apararii din Kirgizstan a decis sa anuleze exercitiile militare care ar fi urmat sa aiba loc impreuna cu trupe ale Rusiei in aceasta luna in cadrul CSTO, anunta AKI Press. Organizatia Tratatului de Securitate Colectiva (CSTO) include Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirgizstan, Rusia si Tadjikistan.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului Apararii, exercitiul era planificat sa se desfasoare in Kargazstan in octombrie 2022.

„Kirgizstanul anuleaza in ultima clipa exercitiile militare comune cu Rusia, Belarus, Armenia si alte tari ex-sovietice, care ar fi trebuit sa aduca aproape 7.000 de soldati si sa demonstreze unitatea cu Rusia. In mod neironic, exercitiile au fost denumite ‘Fratia de neinvins 2022′”, a notat jurnalistul Christo Grozev .

Noi bombardamente ale fortelor ruse asupra orasului ucrainean Zaporojie au ucis si au ranit sambata noaptea zeci de oameni, a anuntat duminica statul-major al armatei Ucrainei, conform agentiei Reuters.

Cateva ore mai tarziu, presedintele Volodimir Zelenski, citat de dpa, a precizat ca bilantul este de 12 morti si 49 de raniti, printre care sase copii care au avut nevoie de spitalizare. El a vorbit despre „raul absolut” si a promis ca „teroristii” vor fi trasi la raspundere.

„Peste noapte, ocupantii rusi au lovit cu cinism cladirile rezidentiale si infrastructura civila”, a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook. „Informatiile despre victime sunt in curs de confirmare, dar se stie deja despre zeci de morti sau raniti”, adauga sursa respectiva.

Zelenski a publicat pe Telegram si imagini cu imobilele in buna parte distruse.

Anterior, primarul interimar Anatoli Kurtev anuntase ca au murit cel putin 17 oameni dupa ce mai multe rachete au lovit un bloc-turn de locuinte, precum si alte cladiri.

Reuters nu a fost in masura sa verifice informatiile in mod independent.

Orasul Zaporojie se afla la cateva zeci de kilometri de cea mai mare centrala nucleara din Europa; Rusia si Ucraina se acuza reciproc de bombardarea acestui obiectiv, care in prezent este ocupat de rusi.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

43 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

33 de minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

23 de minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

36 de minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

O oră ago