Lovitura naprasnica pentru refugiati: Ruta balcanica se inchide DEFINITIV, Serbia si Slovenia anunta masuri dure la granita

news

Slovenia si Serbia instaureaza de la miezul noptii un nou regim la granite si nu vor mai primi migranti care nu dispun de vize valide si pasapoarte. Aceasta decizie inchide definitiv, asa numita „ruta balcanica”.

Totodata, Slovenia a anuntat ca va primi migranti care vor dori sa obtina statut de refugiati in tara. Vor fi lasati sa intre si acei nou-veniti care ajung aici din cauza umanitare. Ministerul sloven de Interne anunta ca fiecare cauza va fi studiata individual cu mare atentie, scrie Nova TV care citeaza presa de la Belgrad.

Serbia a reactionat la aceste decizii, anuntand ca isi va armoniza politicile cu cele ale statelor membre UE.

Dupa negocierile dure cu Turcia, UE nu a luat o decizie in privinta crizei migrantilor. Bruxelles spera ca va pune capat imigratiei ilegale cu pretul a 6 miliarde de euro oferite Ankarei si in schimbul unui regim mai flexibil al vizelor fata de cetatenii turci. In schimb, Turcia va primi inapoi mii de refugiati, in cadrul asa-numitei readmisii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: