NATO, lovita puternic de Germania: „Alianta are o politica razboinica fata de Rusia”

externe

Ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, critica politica NATO fata de Rusia, pe care o considera „razboinica”, potrivit unui interviu ce urmeaza sa fie publicat duminica de cotidianul german Bild.

 „Nu ar trebui acum sa inflamam si mai mult situatia, prin zdranganit de sabii si amenintari de razboi”, a spus Steinmeier intr-un interviu care urmeaza sa apara in Bild.

Seful diplomatiei de la Berlin considera ca este timpul dialogului cu Rusia, iar manevrele militare ale NATO nu fac altceva decat sa inflameze si mai mult Moscova.  „Ce nu ar trebui sa facem acum este sa inflamam si mai mult situatia, prin zdranganit de sabii si amenintari de razboi. Cine crede ca o parada simbolica de tancuri pe frontiera estica va aduce securitatea se insala. Suntem sfatuiti sa nu cream pretexte de a reinnoi o veche confruntare”, a declarat Steinmeier in interviu.

In schimb, seful diplomatiei germane cere dialog si diplomatie, spunand ca ar fi „fatal sa ne limitam acum la partea militara si sa cautam un remediu doar prin politica de descurajare”. El considera ca trebuie sa existe si o dorinta de a negocia, pe langa precautiile militare si ca NATO ar trebui sa fie pregatita sa „reia discutiile despre beneficiile dezarmarii si controlului armamentelor, pentru securitatea in Europa”, conform Deutsche Welle.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: