Lovitura pentru Kremlin, Kazahstanul anunta ca refuza sa recunoasca referendumurile din Donbas: „Integritatea teritoriala a statelor trebuie respectata”

externe

Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiati parteneri exsovietici ai Rusiei, nu va recunoaste posibila anexare de catre Rusia a regiunilor din estul Ucrainei in urma referendumurilor desfasurate in respectivele teritorii, a afirmat luni Ministerul kazah de externe, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

„In privinta desfasurarii referendumurilor (…), Kazahstanul porneste de la principiul integritatii teritoriale a statelor, echivalenta lor suverana si coexistenta lor pasnica”, a spus purtatorul de cuvant al MAE kazah Aibek Smadiarov.

Presedintele kazah Kassim-Jomart Tokaev a facut apel in mod repetat la solutionarea conflictului ucrainean in conformitate cu carta Natiunilor Unite, aminteste Reuters.

„Ne reconfirmam disponibilitatea de a furniza intreaga asistenta posibila pentru stabilirea unui dialog politic”, a adaugat Smadiarov.

„In acelasi timp, tara noastra considera ca mentinerea stabilitatii la nivel regional si global reprezinta cel mai important obiectiv”, a concluzionat purtatorul de cuvant al MAE kazah.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: