Lovitura pentru Moscova. Microsoft si Amazon vor pune capat saptamana viitoare accesului rusesc la produsele lor de cloud computing

externe

Moscova

Elena Volotovskaia, vicepresedinte pentru investitii la compania rusa de IT Softline, a confirmat vineri ca a fost informata in scris de Microsoft si Amazon ca firmele rusesti nu vor mai putea accesa produsele lor bazate pe cloud incepand cu 20 martie, relateaza Kyiv Post.

Potrivit publicatiei ruse RBC, Softline si-a avertizat clientii ca pierderea accesului la cloud ar putea implica si restrictii functionale in operarea altor produse si servicii furnizate de Microsoft, Amazon si Google.

Volotovskaia a declarat ca Microsoft a explicat ca actiunile sale au fost rezultatul celui de-al 12-lea pachet de sanctiuni UE, numarul UE 833/2014, impotriva Rusiei, care a fost adoptat la 19 decembrie 2023. Acestea au impus restrictii privind furnizarea de „anumite software de management, de analiza sau de proiectare a afacerilor, inclusiv solutii cloud, catre organizatiile inregistrate in Rusia” pana cel tarziu la 20 martie.

Softline a precizat ca a creat un canal Telegram dedicat clientilor sai, care va incerca sa ii ajute sa minimizeze impactul asupra afacerilor lor. Aceasta intentioneaza sa ofere actualizari frecvente, indrumari si posibile solutii de rezolvare obtinute de la furnizori. Aceasta a recomandat tuturor utilizatorilor de servicii de cloud Microsoft, Amazon si Google sa isi salveze datele cat mai curand posibil.

Alexei Smirnov, directorul general al companiei Base ALTSPO, care a dezvoltat sistemul de operare rusesc „Alt”, a declarat:

„Companiile care au cumparat abonamente la Microsoft sau la alti furnizori straini de servicii pentru stocarea datelor au avut o viziune scurta. Intotdeauna a existat riscul de a li se taia accesul, iar acum acest lucru s-a adeverit. Aceasta este o problema serioasa pentru acele organizatii care evitasera sa treaca la software si furnizori de servicii autohtoni.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: