Lovitura pentru Ponta. Unul dintre liderii partidului sau il lauda pe noul ministru al Educatiei, care a fost sustinut puternic de Liviu Dragnea

politica

Presedintele Consiliului National al Rectorilor, Sorin Cimpeanu, a declarat, sambata, ca Valentin Popa, propus pentru functia de ministru al Educatiei, este un bun cunoscator al realitatilor si mecanismelor din sistemul de invatamant superior, dupa ce a condus Universitatea din Suceava cu rezultate foarte bune. Cimpeanu face parte din partidul Pro Romania, care este condus de Victor Ponta, adversar inversunat al lui Liviu Dragnea.

„Sigur ca se pot evidentia in cazul oricarei propuneri anumite puncte mai slabe, sa spunem, dar in ceea ce ma priveste as dori sa accentuez aspectele pozitive esentiale. Aspecte care sunt si pot fi relevante pentru intreg sistemul romanesc al educatiei, sistem care se confrunta cu o serie foarte diversa de provocari. M-as bucura sa existe solidaritate si spirit constructiv, eficient manifestate in domeniul educatiei. Valentin Popa cunoaste realitatile, cu bune si cu rele, din domeniul educatiei si am incredere ca va putea sa gestioneze lucrurile din pozitia de ministru al Educatiei”, a precizat Cimpeanu, pentru Agerpres.

El a adaugat ca pentru a fundamenta decizii corecte este necesara o cunoastere a realitatii.

„Este (…) foarte putin probabil sa poti lua deciziile corecte, chiar daca te exprimi foarte elevat si foarte frumos, in conditiile in care nu cunosti in profunzime realitatile. Or, colegul rector din Suceava, in toti anii acestia de colaborare la nivelul Consiliului National al Rectorilor, a demonstrat nu numai ca e un bun cunoscator al realitatilor si mecanismelor, dar a demonstrat faptul ca este un sustinator al sistemului de invatamant superior in ansamblul sau, nu numai al Universitatii din Suceava, pe care a condus-o, in opinia mea cu rezultate foarte bune”, a mai spus fostul ministru.

Totodata, si-a exprimat convingerea ca Valentin Popa va sustine demersurile universitatilor romanesti de promovare la nivel international a competentelor si ofertei educationale.

„Daca ma refer la invatamantul superior, avem de facut clasificarea universitatilor, evaluarea scolilor doctorale, avem o serie de provocari ce tin de mecanismele de finantare si de asigurare a echitatii si dezvoltarii in universitatile romanesti. O alta prioritate la nivelul invatamantului superior ar fi aceea de sustinere a eforturilor pentru internationalizarea invatamantului superior romanesc. Spun acest lucru si din pozitia de presedinte al Agentiei Universitare a Francofoniei, care reuneste universitati dintr-un numar de 111 tari. Vad foarte bine care sunt prioritatile la nivel international, iar acestea trebuie sa fie si o prioritate a invatamantului superior din Romania. Or, actuala propunere am motive sa cred ca va sustine demersurile universitatilor romanesti de promovare la nivel international a competentelor si ofertei educationale din invatamantul superior”, a spus presedintele CNR.

Valentin Popa, rectorul Universitatii ”Stefan cel Mare” din Suceava, a fost validat, vineri, de Comitetul National Executiv al PSD, ca propunere a partidului pentru portofoliul de ministru al Educatiei Nationale. Popa a fost sustinut de catre Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: