Lovitura pentru propagandisti. Probe zdrobitoare in dosarul Pintea, judecatorii verifica daca este chiar atat bolnava incat sa nu poata ramane in arest

news

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au ramas in pronuntare, vineri, cu privire la contestatia Sorinei Pintea fata de decizia de arestare preventiva. Fostul ministru al Sanatatii, adusa din arest la instanta, le-a cerut judecatorilor sa o puna in libertate argumentand ca trebuie sa mearga la spital sa se interneze. Ea a fost apoi transportata la Spitalul Universitar pentru analize, CAB urmand sa ia o decizie dupa rezultatele medicale, anunta chiar Antena 3.

Vineri dimineata, Sorina Pintea a fost adusa in instanta fara catuse, iar sedinta de judecata s-a desfasurat cu usile inchise.

Dupa aproape doua ore de dezbateri, unul dintre avocatii sai, Viorel Mocanu, a declarat ca Sorina Pintea a negat in sala de judecata acuzatia care i se aduce si a solicitat inlaturarea de la dosar a mai multor probe, deoarece ar fi fost obtinute nelegal de anchetatori.

„In mod ferm, neaga acuzatia care ii este adusa. S-a solicitat inlaturarea mai multor mijloace de proba ca fiind obtinute in mod nelegal si chiar si acel flagrant (…). Apararea a solicitat revocarea masurii arestarii preventive, fara o alta masura, si in subsidiar luarea masurii controlului judiciar, care sa fie suficienta, pentru a putea ca doamna Pintea sa mearga sa se interneze direct in spital. Solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasa, chiar daca o asteapta copiii, ci de a se interna, pentru a putea fi tratata de cadrele medicale, fara a avea frica ca vor avea repercusiuni daca ii vor face analizele in mod corect si fara sa fie tratata sub momentul tensiunii si presiunii (…) Nu a putut sa manance, nu poate in continuare sa manance, pentru ca sufera de acea disfagie, daca nu gresesc medical, ceea ce nu ii permite sa inghita nimic. Trebuie sa manance doar prin perfuzie, lucru care nu s-a intamplat”, a spus avocatul, citat de Agerpres.

Sorina Pintea a fost prinsa in flagrant de procurorii DNA vinerea trecuta, in timp ce primea 120.000 de lei mita in calitate de manager al Spitalului Judetean din Baia Mare, in biroul sau. Pintea a fost retinuta pentru 24 de ore de procurori si, ulterior, arestata preventiv pentru 30 de zile. Avocatii fostului ministru al Sanatatii au contestat decizia de arestare preventiva.

Sorina Pintea sufera, potrivit declaratiilor ei publice de dinainte de a fi arestata preventiv, de dermatomiozita, o boala autoimuna grava si rara, pentru care face tratament cu cortizon si imunoglobuline. Ea a cerut de mai multe ori sa stea in spital, sub paza, dupa ce a fost arestata preventiv. Fostul ministru al Sanatatii, aflata de sambata in arest, a fost dusa la spital de doua ora pana acum, ultima data marti seara.

Avocatii Sorinei Pintea au depus o sesizare la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 din Bucuresti, reclamand ca Sorinei Pintea i-au fost incalcate mai multe drepturi, ca a fost expusa in situatia in care se afla, fiind adusa in catuse la medic si impinsa de un agent din escorta.

Mai mult despre:

Comentarii: