Lovitura pentru PSD. Ramane fara un PRIMAR de mare oras

news

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv intr-un dosar care vizeaza premierea echipei FC Petrolul Ploiesti din bugetul local, si-a dat demisia din functia de primar, a anuntat marti avocatul acestuia, William Branza.

Acesta l-a asistat pe Badescu, impreuna cu alti avocati, la Curtea de Apel Ploiesti, la sedinta in care s-a judecat contestatia formulata de Iulian Badescu fata de masura arestului preventiv, instanta ramanand in pronuntare.

„Am abordat atat probleme de ordin tehnic, cat si probleme de ordin procedural. Ca element de noutate, vreau sa va spun ca de astazi primaria Ploiesti nu mai are primar, domnul primar Badescu si-a dat demisia”, a declarat Branza, citat de Agerpres.

Iulian Badescu a fost arestat preventiv saptamana trecuta, el fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza acordarea de fonduri de la bugetul local echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti. La scurt timp dupa aflarea deciziei instantei, edilului i s-a facut rau, astfel ca a fost nevoie de interventia medicilor de pe ambulanta, la iesirea din sediul Tribunalului Badescu afirmand ca a avut un puseu de tensiune. Avand in vedere starea sa de sanatate, el a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, fiind ulterior transportat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Primarul Iulian Badescu era cunoscut dinainte ca avand unele probleme de sanatate, el fiind bolnav cronic.

Dupa aflarea deciziei judecatorilor privind arestarea sa, Badescu a declarat ca ”este incredibil ceea ce se intampla” si ca procurorii nu au nicio alta proba in afara unei declaratii a finantatorului Petrolului, Daniel Capra, catalogand justitia drept una ”sovietica”. ”Nu exista nicio alta proba. Este o justitie sovietica. Nu inteleg de ce in Romania se intampla aceste lucruri”, a spus Badescu.

De asemenea, el a sustinut ca ”probabil” procurorii se asteapta ca, prin exercitarea acestei presiuni, el sa dea declaratii cu privire la alte persoane. ”Este incredibil. Nu-mi explic cum se intampla asa ceva, probabil ca domnii procurori pun presiune si se asteapta de la mine sa spun ceva despre cineva. Nu vor primi asa ceva”, a adaugat Badescu.

In acelasi dosar mai sunt urmarite penal sub control judiciar secretarul Primariei Ploiesti, Oana Iacob, si jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, Badescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiesti si, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma respectiva, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare, arata DNA.

Prin semnarea contractului si a regulamentului, Badescu si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu si a incalcat dispozitiile legale privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele privind finantele publice locale.

De asemenea, procurorii spun ca primarul Iulian Badescu i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a acestuia, precum si a efectuarii platilor catre asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a banilor ce urmau ce urmau a fi acordati de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie — februarie 2013, respectiv ianuarie — februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia unde Badescu a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: