Lovitura trasnet pentru „doctorii” Pandele si Toba. CNATDCU a RESPINS rapoartele care ii spalau de plagiat

news

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins miercuri, cu 29 de voturi, rapoartele de analiza ale comisiilor de specialitate in cazul lucrarilor de doctorat ale fostului ministru de Interne Petre Toba si primarului orasului Voluntari, Florentin Pandele.

Consiliul general a votat cu o singura abtinere ca presedintele CNATDCU sa numeasca o noua comisie din personalitati din exterior Consiliul General care sa faca o noua evaluare.

Comisia actuala este alcatuita exclusiv din profesori proveniti de la Academia Nationala de Informatii, Academia de Politie si Academia Militara.

Au fost 29 de voturi pentru respingerea rapoartelor, doua, pentru acceptarea lor, si noua abtineri, a anuntat acad. Marius Andruch, vicepresedintele CNATDCU.

Practic, forul de decizie al CNATDCU a invalidat rapoartele, pe care le-a considerat incomplete si superficiale.

Comisia de lucru a CNATDCU a finalizat, saptamana trecuta, raportul in cazul tezei de doctorat „Politia Romana – Forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale”, sustinuta de Petre Toba in 15 februarie 2011, la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, sub coordonarea fostului chestor Anghel Andreescu.

Concluzia raportului este ca ministrul demisionar de Interne nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat, comisia de lucru a CNATDCU propunand ca acestuia sa nu ii fie retras titlul de doctor.

In cazul lui Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, Comisia de Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica a CNATDCU a avizat, cu sase voturi din sapte, unul dintre membri fiind absent, raportul comisiei independente de lucru. Potrivit raportului, Pandele nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat, cu titlul „Romania si noile provocari generate de integrarea europeana”.

Viorel Barbu anunta, in 30 iunie, ca la CNATDCU sunt in lucru mai multe sesizari de plagiat, in cazul lucrarilor de doctorat ale lui Petre Toba, Gabriel Oprea, Robert Negoita, Florentin Pandele, Bogdan Licu, Neculai Ontanu, Mihai Stanisoara, Elena Petrescu, Adela Loredana Popescu, Loredana Radu si Dumitru Parvu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: