Loviturile Rusiei au fost FARA efect. ISIS inregistreaza noi VICTORII

externe

Luptatori din cadrul Statului islamic (SI) au cucerit de la insurgenti o serie de sate, langa Alep, a anuntat vineri un ONG, in pofida atacurilor aeriene rusesti despre care Moscova afirma ca vizeaza gruparea extremista, relateaza Reuters in pagina electronica.

Fortele jihadiste au cucerit de la alte grupari rebele mai multe sate, intre care Tel Suseen si Tel Qarah, situate chiar in vecinatatea orasului, a declarat Rami Abdulrahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Aceasta inaintare care, in opinia sa, reprezinta cel mai important succes SI in regiune de la sfarsitul lui august incoace, i-a adus pe jihadisti la doar doi kilometri de a o zona industriala aflata sub controlul Guvernului, situata in partea de nord a Alepului, cel mai mare oras din nordul tarii, situat in apropierea granitei cu Turcia.

Avioane si nave rusesti de razboi bombardeaza tinte in intreaga Sirie, intr-o campanie lansata in urma cu zece zile, despre care Moscova sustine ca este indreptata impotriva luptatorilor Statului Islamic, ce detin controlul atat asupra unor regiuni vaste in nordul si estul Siriei, cat si in Irakul vecin.

Insa numeroase atacuri rusesti au avut loc in zone din vestul Siriei, o regiune aflata sub controlul altor grupari insurgente, iar liderii occidentali au acuzat Moscova ca intervine in primul rand pentru a-l ajuta pe presedintele sirian Bashar al-Assad.

Directorul Observatorului a apreciat ca doar 10% din atacurile Rusiei au lovit tinte ale Statului Islamic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: