Lucian Bode si-a avansat la gradul de chestor un prieten „penal” din liceu. Emilia Sercan: „In loc sa fie pe mana procurorilor, domnul ajunge chestor”

politica

Ministrul de Interne Lucian Bode l-a propus spre avansare la gradul de chestor pe un prieten de-al sau din liceu, Marius Mihaila, a anuntat vineri jurnalista Emilia Sercan. Klaus Iohannis a semnat vineri un „decret privind acordarea gradului profesional de chestor de politie domnului comisar-sef de politie Mihaila Marius-Florin din Ministerul Afacerilor Interne”.

„Ministrul de Interne Lucian Bode si-a propus spre avansare in grad prietenul din liceu, Marius Mihaila, care a incercat sa apere plagiatorii din Academia de Politie pe vremea cand era presedintele Comisiei de Etica.

Pentru a fi imputernicit in functia de inspector la IPJ Salaj, Mihaila a facut fals in acte, constatat de un raport al Corpului de Control al ministrului de Interne. Apoi, pentru a fi imputernicit rector al Academiei de Politie, Mihaila a facut din nou facut fals in acte, constatat in acelasi raport. Fals in acte = infractiune.

In loc sa fie pe mana procurorilor, domnul ajunge chestor. Merituos, competent si moral cum era Mihaila, Bode si l-a luat sef de cabinet, iar acum l-a avansat ‘la exceptional’, cu ocazia Zilei Nationale, la gradul de chestor. Spre sa-l fi propus sa primeasca si o decoratie, adica doar gradul de chestor e prea putin”, a scris Emilia Sercan pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru inaintarea in grad a 44 de reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Serviciului de Paza si Protectie si ai Serviciului de Informatii Externe transmite Administratia Prezidentiala.

Pe lista se afla si Marisu Mihaila: „Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de politie domnului comisar-sef de politie Mihaila Marius-Florin din Ministerul Afacerilor Interne”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: