„Lucratura securistica”. Ciudateniile din spatele fotografiei cu Iordache si Daniel Morar la aceeasi masa: „Iordache si-a jucat rolul”

analize

Vineri, deputatul USR Daniel Ungureanu a dat publicitatii o fotografie in care deputatul PSD Florin Iordache apare la aceeasi masa cu judecatorul CCR Daniel Morar. Deputatul spune acum ca a primit imaginea pe mail, de la un necunoscut. Jurnalistul Liviu Avram are o explicatie foarte plauzibila a intamplarii.

Liviu Avram spune ca intamplarea „miroase a lucratura securitica”, scopul fiind de fapt compromiterea lui Daniel Morar cu ajutorul lui Florin Iordache.

Iata teoria jurnalistului:

„He-he, miroase a lucratura securistica.

Asadar:

1.Deputatul USR Emanuel Ungureanu, aflat la Cluj, primeste pe e-mail o poza in care, intr-un restaurant de la Casa Poporului, apar la o masa Daniel Morar, judecator la CCR, si Florin Iordache, judecator pe la alte curti si una dintre cele mai sinistre figuri din PSD la acest moment. Ungureanu pune poza pe Facebook.

Emanuel Ungureanu crede ca a primit-o de la vreun functionar parlamentar. Mesajul care insotea poza suna in felul urmator: „Eram la masa astazi cu o colega in restaurantul de la Senat si I-am vazut la masa pe Iordache si cel care a fost sef la DNA”. Prudent tipul, nu? „Fost sef la DNA”, nu „judecator la CCR”, calitate in care Daniel Morar si-a castigat o alta – si cu totul diferita – reputatie…

Expeditorul a trimis poza de pe o adresa de yahoo in formatul prenumenume@yahoo.com. Atat cat am putut cauta eu, nu exista o asemenea persoana angajata la Parlament. (I-am promis lui Emanuel Ungureanu ca nu dezvalui numele, desi sunt convins ca e o adresa falsa).

2.Jurnalistul Vlad Petreanu primeste si el o poza de la aceeasi intalnire. Ceva mai proasta, mai cetoasa, dar luata din exact aceeasi pozitie ca si prima. Spune ca i-a venit pe whatsupp si, din cate stie, undeva pe traseu, sursa sau releu de transmisie a fost tot un parlamentar USR. Altul decat Emanuel Ungureanu, care nu stie nimic de a doua fotografie.

Pai ce avem noi aici? Avem un Florin Iordache care se insinueaza la masa la care statea Daniel Morar, ca sa-l intrebe o chestiune – despre care Morar nu stia absolut nimic – privitoare la statutul magistratilor de la CCR. Asta in loc sa-l caute pe vechiul sau prieten si fost coleg de partid, Valeriu Dorneanu, seful CCR.

Sta 10-15 secunde (varianta Iordache) sau 2-3 minute (varianta Morar), rastimp in care cineva face (cel putin) doua fotografii. Una dintre ele ajunge imediat la deputatul USR Emanuel Ungureanu, care o pune pe Facebook, alta ajunge la un alt parlamentar USR si intr-un final la Vlad Petreanu, care o pune si el pe Facebook.

Ce-mi spune mie chestia asta? Ca cineva a dorit neaparat sa-i aiba in aceeasi poza pe Daniel Morar si pe Florin Iordache. Iordache si-a jucat rolul si poza a fost executata, iar apoi a fost transmisa unor parlamentari USR, stiut fiind ca acestia fac publice toate chestiile suspecte si golaniile care se petrec prin Parlament.

Interesant, nu? Are cineva alta ipoteza?

Ce ma preocupa e insa altceva: de ce o fi vrut cineva sa-l compromita pe Daniel Morar alaturandu-i-l pe Florin Iordache, cata vreme de ceva vreme Morar este acuzat ca face jocurile PSD la Curtea Constitutionala? Din aceasta dilema eu nu pot iesi…”, a scris Avram pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: