Lucraturile lui Ponta. Anunta guvern tot cu PSD dupa ce motiunea de cenzura o va alunga pe Dancila

politica

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, anunta ca PSD va continua sa guverneze, dupa victoria motiunii de cenzura, intr-o coalitie cu formatiunea sa si cu ALDE.

”E nevoie de guvernare buna, atata spun. Sper ca dupa motiunea de joi, cat mai repede, chiar saptamana cealalta sa aiba loc toate discutiile si Romania sa aiba din nou un Guvern care sa se ocupe de problemele de zi cu zi si nu de cearta politica. Undeva trebuie sa taiem si trebuie sa taiem de la administratie si de la politicieni, nu de la oameni. Dupa motiunea de cenzura de joi se poate reface o majoritate de stanga cu Pro Romania, PSD, ALDE, cu un Guvern bun si care sa inceapa sa faca acum ce nu s-a facut in urma cu doi ani si jumatate”, a declarat, duminica, Victor Ponta la Romania TV.

Motiunea de cenzura va fi supusa joi votului parlamentarilor.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, la Focsani, ca motiunea de cenzura la adresa Guvernului, depusa de opozitie, are sanse mari sa fie votata si ca are inca sapte angajamente din partea unor parlamentari care nu se afla printre cei 237 care au semnat documentul.

Liderul liberal, Ludovic Orban a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Focsani, ca inca sunt discutii cu unii parlamentari care nu au semnat motuiunea de cenzura, pentru sustinerea acesteia in Parlament.

Intrebat ce sanse are motiunea si daca se bazeaza doar pe cele 237 de voturi ale semnatarilor, Orban s-a aratat optimist.

”Foarte mari (sanse – n.r.). Am mai avut foarte multe discutii cu parlamentari care nu au semnat motiunea de cenzura si in momentul de fata mai avem, pot sa raspund, chiar angajamente de vot la motiune din partea a inca 7 parlamentari. Ceea ce cred eu 237 cu 7, 244, ca e un scor un pic mai confortabil”, a declarat Orban, citat de news.ro.

Intrebat, de asemenea, daca nu se teme de jocurile lui Victor Ponta, Orban a declarat ca dificultatea negocierilor purtate pentru motiune s-a datorat numarului mare de personaje care a trebuit sa se uneasca.

”Nu este adevarat. Dificultatea negocierilor purtate pentru aceasta motiune de cenzura a rezidat in primul rand de numarul mare de actori care au trebuit sa se uneasca pentru sustinerea acestui demers pe de o parte si, pe de alta parte, datorita, sa spun, diferentelor de opinie intre acesti actori pe mai multe puncte. Toate aceste diferente au fost lasate de o parte. Convingerea mea este ca la ora actuala toate formatiunile politice care s-au angajat in sustinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul motiunii de cenzura”, a spus Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: