Categories: news

Lucruri nestiute despre Basescu. A fost PRIMUL roman care a facut acest lucru

Traian Basescu a dezvaluit, sambata seara, intr-un interviu acordat Digi24 ca a fost primul roman care a scos de la nacomat bancnote de plastic.

„Le am si acum. Si hartia de 1 leu, de 5 lei, de 10, de 100, si hartia de 500. Le am si acum.

Am fost primul om care a extras leul greu dintr-un bancomat si le-am pastrat, sunt o amintire a momentului crucial pentru Romania in politica bancara si politica fiscala si politica monetara a BNR si ma bucur ca am fost seful statului in acel moment de cotitura, pentru ca atunci a inceput consolidare a monedei, a fost o adevarata politica de consolidare a monedei nationale, iar astazi vedem ca se schimba oriunde leul romanesc, si-n yeni, si-n dolari, in orice, este o moneda convertibila”, a spus Traian Basescu.

„A fost momentul in care noi stiam ca 1 ianuarie 2007 trebuie sa ne gaseasca mult mai pregatiti decat eram la momentul semnarii, aveam o lista intreaga, o carte cu stegulete… stiti, va aduceti aminte povestea steguletelor, una dintre povestile de acolo cu stegulet era si nivelul ridicat al inflatiei.

A fost momentul care a marcat decizia politica si a Guvernului, si a BNR de a avea o moneda nationala credibila, mai putin influentata de hazard si mai mult influentata de valoarea economiei noastre si a politicilor fiscale si a politicilor bancare. BNR a avut un rol fundamental aici, dar trebuie sa stiti ca la momentul la care s-a hotarat denominarea, BNR a fost pregatita sa sustina moneda nationala in asa fel incat povestea inflatiei cu trei cifre, 300%, 400% pe an sa fie o amintire urata.

Deci, BNR a fost pregatita sa sustina moneda nationala, s-au corelat politicile fiscale ale guvernului cu politicile BNR, iar astazi suntem la o inflatie mai mult decat rezonabila”, a detaliat Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

4 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

5 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

3 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

3 ore ago