Lucrurile se precipita in PSD. Dragnea vrea sa scape de Tudose pana la sfarsitul lunii, decizie de urgenta adoptata azi de conducerea partidului

politica

Comitetul Executiv National al PSD se va reuni luni in sedinta, au declarat, sambata, pentru Agerpres, surse social-democrate. CEX ar fi trebuit sa aiva loc la sfarsitul lunii, pe 29 ianuarie, la Iasi.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil, membrii Comitetului Executiv National se reunesc la Bucuresti, la ora 14,00.

Mai multi lideri ai PSD au cerut, in acest sfarsit de saptamana, convocarea de urgenta a Comitetului Executiv National (CExN) al partidului, pentru „transarea” actualei crize politice.

„Privesc si eu cu ingrijorare ceea ce se intampla in viata politica de cateva zile. Nu pot fi indiferenta, chiar daca sunt preocupata primordial de problemele Capitalei. Observ ca motoarele administratiei publice centrale si locale au incetinit … este o reactie organica la criza politica. Cei care suntem, inca, responsabili pentru ceea ce se intampla cu Romania trebuie sa actionam urgent in sensul reinstaurarii unui climat politic la standarde europene, de profesionalism, rigoare, civilizatie, valori comune de respect fata de Constitutie si legile tarii. (…) Cred ca trebuie sa ne intalnim urgent intr-o sedinta a Comitetului Executiv National pentru a transa criza politica. Apoi, sa ne reintoarcem urgent la munca. Orice solutie va reiesi din dezbaterea CExN va fi mai utila pentru tara decat instabilitatea actuala”, a scris vicepresedintele PSD Gabriela Firea, pe Facebook.

Si vicepresedintele social-democrat Rovana Plumb este de parere ca situatia de instabilitate din ultima perioada nu mai poate continua.

„Situatia de instabilitate din ultima perioada nu mai poate continua! Fiecare zi care trece intr-un astfel de climat este daunatoare romanilor. De aceea, consider ca PSD trebuie sa convoace cat mai rapid CExN – pentru a transa lucrurile si pentru a ne intoarce la o stare de calm si predictibilitate”, a spus si Rovana Plumb.

Si presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a cerut convocarea de urgenta a Comitetului Executiv National al PSD.

„Consider ca trebuie convocat cat mai repede Comitetul Executiv National al PSD. Situatia din ultimele zile nu poate astepta pana la CExN de la Iasi. Romanii asteapta de la noi predictibilitate si stabilitate, asteapta punerea in aplicare a programului de guvernare asumat. Guvernul trebuie sa functioneze ca o echipa unita si sa isi duca la indeplinire obiectivul votat de Parlament: o viata mai buna pentru romani”, a scris Manda pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: