Ludovic Orban: „Am fost parasit de Rares Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartau. Chiar am investit in ei”

actualitate

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat sambata primele atacuri la adresa sustinatorilor lui Florin Citu. „PNL nu are nevoie de oameni care astazi voteaza in Biroul Politic un candidat si maine se duc la poza cu alt candidat, fara sa le spuna nimic colegilor lor”, a spus Orban.

Aflat la Botosani, in turneul in care incearca sa convinga filialele sa il voteze pentru un nou mandat la conducerea PNL, Ludovic Orban a amintit momentul negocierilor pentru formarea actualei coalitii de guvernare, cand spune ca a fost „parasit” si lasat singur.

„Desi am fost parasit in timpul negocierilor de echipa de negociere votata de PNL – trebuie sa stiti lucrul asta: presedintele PNL a fost lasat singur la negocierile pentru formarea acestei coalitii si negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost parasit de Rares Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartau, care nu numai ca m-au parasit in timpul negocierilor, ci au incercat sa provoace convocarea nestatutara a unui Birou Politic National in pline negocieri pentru a arunca in aer formarea coalitiei.

Avem premier, avem presedinte Romaniei, avem presedintele Camerei Deputatilor, iar reprezentarea PNL este conforma cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri si anume ponderea pe care o avem in cadrul coalitiei”, le-a spus Orban liberalilor din Botosani, citat de news.ro.

Orban s-a referit si la momentul lansarii candidaturii lui Florin Citu in cursa pentru sefia PNL si la celebra fotografie in care mai multi liberali sunt stransi in spatele acestuia.

„Multa lume m-a intrebat de ce nu am facut si eu poza cu oameni in spate (ca Florin Citu – n.r.). Stiti foarte bine ca nu am nevoie de o poza cu oameni in spate. Pentru ca eu fac o poza cu oamenii in toate localitatile, in toate judetele unde ma duc si fac cu fiecare individual. Pentru mine chiar si cei care au fost in poza respectiva sunt colegii mei de partid si partenerii mei, indiferent de deznodamantul acestor alegeri interne. Si asa au fost.

Sa ne uitam putin: dintre cei care sunt acolo, in poza, eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit in ei. Unde s-a mai vazut intr-un partid ca un secretar general (Robert Sighiartau – n.r), care este propus de presedintele PNL, sa se intoarca impotriva presedintelui PNL, dar sa se agate in continuare sa fie secretar general al partidului. Nu exista asa ceva in niciun partid politic. Dar am acceptat acest lucru. Pana la urma, oamenii au dreptul la optiune, au drept si la uitare”, a afirmat Ludovic Orban.

El i-a indemnat pe liberalii din Botosani sa judece ei, spunand ca el nu isi permite.

„Increderea se castiga foarte greu si se pierde foarte, foarte usor. PNL are nevoie de democratie si mai ales de lideri care respecta democratia. Nu are nevoie de oameni care conduc organizatii si care astazi voteaza in Biroul Politic un candidat si maine se duc la poza cu alt candidat, fara sa le spuna nimic colegilor lor”, a adaugat liderul PNL.

Congresul PNL va avea loc in 25 septembrie, iar in competitia pentru sefia partidului au intrat Ludovic Orban si Florin Citu. Premierul si-a anuntat candidatura la sefia PNL in 30 mai, iar alaturi de el in momentul anuntului s-au aflat nume grele din partid, printre ei fiind: Emil Boc, Nicolae Ciuca, Rares Bogdan, Raluca Turcan si Alina Gorghiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: