Ludovic Orban ataca „ultrasii” din PSD dupa consultarile de la Cotroceni: „Exista riscul ca Romania sa sufere si cetatenii sa fie sanctionati”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca a prezentat presedintelui Iohannis punctul de vedere al liberalilor referitor la legile justitiei, si anume ca trebuie sa fie reluate dezbaterile pe modificarile acestora si pe modificarile Codului penal si Codului de procedura penala, tinandu-se cont de recomandarile Comisiei de la Venetia si de deciziile Curtii Constitutionale (CCR).

„PNL saluta initiativa presedintelui de a convoca partidele la o discutie despre legile justitiei, despre Codul penal si Codul de procedura penala in urma raporterlor adoptate de Comisia de la Venetia. PNL a prezentat mandatul pe care l-am primit ca delegatie, care este un mandat extrem de simplu: reluarea dezbaterilor pe legile justitiei, pe Codul penal si Codul de procedura penala, iar in reluarea dezbaterilor sa se tina cont de recomandarile Comisiei de la Venetia, de deciziile CCR, sa se tina cont de toate tratatele la care Romania este parte, sa existe o vointa politica extrem de clara privind asigurarea independentei justitiei, accesul cetatenilor la actul de justitiei si respectarea drepturilor cetatenilor”, a declarat Ludovic Orban miercuri, dupa intalnirea delegatiei PNL cu presedintele Iohannis, citat de news.ro.

Orban a spus ca Romania se afla la un punct de cotitura din cauza obsesiei lui Liviu Dragnea de a scapa de condamnari si a „ultrasilor” de a controla justitia.

„Suntem pe punctul de a prelua presedintia Consiliului UE. In functie de cum isi va exercita Romania functia, tara noastra va fi respectata de partenerii europeni si va putea fructifica avantajele pe care le are ca membru UE. Dar din cauza celor care au calcat in picioare independenta justitiei, care si-au batut joc de vointa societatii civile, de punctele de vedere ale expertilor din justitie, de avertizarile primite, exista riscul ca Romania sa sufere si cetatenii sa fie sanctionati”, a spus Orban.

Presedintele PNL a atras atentia ca e momentul ca partidele de la putere „sa abandoneze sustinerea proiectului lui Dragnea”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: