politica

Ludovic Orban bate in cuie sustinerea pentru noul guvern. Acorduri politice cu cinci grupuri parlamentare

Presedintele PNL, Ludovic Orban, ar urma sa incheie, luni, acorduri politice cu grupul minoritatilor nationale, PMP, USR, UDMR si ALDE, potrivit unor surse liberale citate de Agerpres.

Conform surselor citate, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, Ludovic Orban va incheia acorduri politice cu fiecare dintre aceste formatiuni. Acordul cu minoritatile va fi incheiat la ora 13,00, cel cu PMP la ora 13,30, dupa care vor urma cele cu USR, UDMR si ALDE.

Liberalii s-au reunit, luni, la Parlament, in sedinta Biroului Executiv.

Saptamana trecuta, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, la finalul discutiilor cu liderii partidelor politice din Opozitie, ca „negocierile au decurs bine” si ca vor exista acorduri politice cu fiecare formatiune in parte.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anuntat, duminica seara, ca beneficiaza de sustinerea a 234 de parlamentari pentru guvernul sau. Pentru a obtine investirea este nevoie de 233.

„Voturi institutionale sunt 225, ale formatiunilor politice care au declarat sustinerea. Mai avem angajamente de vot azi din partea a cel putin noua parlamentari. Am angajat discutii cu foarte multi parlamentari, individual. Vom discuta in continuare cu parlamentari Pro Romania pentru a participa efectiv, ca sa nu participe la boicotul PSD”, a spus Ludovic Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

8 secunde ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

3 ore ago

Emmanuel Macron isi nuanteaza pozitia: „Sper din toata inima ca nu va trebui sa mergem la razboi. Dar da, daca vrem pace, trebuie sa o protejam”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat, sambata, ca spera ca Franta nu va trebui sa…

15 minute ago

Emotii pentru candidatul Emil Boc la primaria Clujului. O prezenta la vot de peste 50% l-ar putea trimite pe locul doi

Potrivit mass-media locale din Cluj-Napoca (actualdecluj.ro si foaiatransilvana.ro), „candidat independent la Primaria Cluj Napoca, Sabin…

3 ore ago

Soc la Tokyo, India depaseste Japonia in topul economiilor mondiale. Japonia ajunge pe locul cinci

Anuntul potrivit caruia, in 2025, India va depasi Japonia in ceea ce priveste produsul intern…

4 ore ago