Ludovic Orban, invitat de onoare la Conferinta pentru Europa. PSD se plange UE ca Orban abuzeaza statul de drept

news

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a participat, in calitate de invitat de onoare, la Conferinta pentru Europa (Munich Europe Conference), context in care a accentuat „profilul proeuropean solid” al tarii noastre, subliniind implicarea activa a Romaniei in eforturile de consolidare a Uniunii Europene si a politicilor sale majore, precum si in cresterea coeziunii intre statele membre.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, in cadrul alocutiunii sale, Orban a prezentat evaluarile Romaniei cu privire la evolutiile recente la nivel international, cu accent asupra interdependentei intre securitate si economie, precum si asupra provocarilor si oportunitatilor asociate globalizarii.

In acest context, Ludovic Orban a evidentiat rolul si contributiile tarii noastre la nivel european si international, facilitate, printre altele, de cresterea si integrarea anumitor sectoare in lanturi de productie internationale, de sistemul fiscal competitiv si de atractivitatea pentru investitorii straini.

„Seful Executivului roman a accentuat profilul proeuropean solid al tarii noastre, subliniind implicarea activa a Romaniei in eforturile de consolidare a Uniunii Europene si a politicilor sale majore, precum si in cresterea coeziunii intre statele membre. Prim-ministrul Ludovic Orban a mentionat angajamentul autoritatilor romane de a actiona responsabil in abordarea provocarilor tot mai complexe pe plan international, inclusiv in ceea ce priveste problematica schimbarilor climatice, si a reiterat interesul tarii noastre pentru promovarea unor relatii deschise si corecte cu partenerii din intreaga lume”, se arata in comunicat.

Seful Executivului a evidentiat, totodata, importanta speciala acordata de Romania evolutiilor din regiunea Marii Negre si a trecut in revista angajamentele si implicarea tarii noastre fata de retele de conectivitate in domenii diverse, precum transport, energie, infrastructura digitala, care vor contribui nu numai la dezvoltarea Romaniei, ci si la implementarea obiectivelor strategice ale UE in anii viitori.

Conferinta pentru Europa, organizata joi seara, in cadrul celei de-a 56-a editii a Conferintei de Securitate de la Munchen, are o traditie de 15 ani si reuneste reprezentanti de nivel inalt din mediile politic si de afaceri.

Organizata sub titlul „Responsibility for Europe – new ideas, new minds”, conferinta vizeaza intarirea cooperarii politice si economice la nivel european, urmarindu-se crearea unui for care sa coaguleze puncte de vedere si propuneri in beneficiul cetatenilor, cu accent deosebit asupra relatiilor externe ale Uniunii Europene si asupra rolului acesteia in vecinatate.

Mai mult despre:

Comentarii: