Ludovic Orban o indeamna pe Viorica Dancila sa gandeasca cu capul ei in cazul Kovesi: „Nu puneti Romania in situatia de a se face de ras”

politica

Liderul PNL Ludovic Orban ii scrie premierului Dancila, cerandu-i sa dea un mandat de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi. „Va sfatuiesc sa luati in mod autonom o decizie buna”, afirma el.

„Este suficient faptul ca PSD si ALDE s-au compromis fara drept de apel la nivelul Parlamentului European si au devenit paria in familiile politice europene de care apartin. Obtuzitatea si aversiunea personala impotriva unui roman, care are sansa de a ocupa o pozitie de prim rang in arhitectura europeana, a facut ca reprezentantii PSD si ALDE sa exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, fata de care reactia involuntara a oricarui oficial european este de a se tine de nas. Ajunge! PSD si ALDE si-au pierdut complet credibilitatea si le va lua enorm de mult timp ca cineva sa le mai ia in serios la nivelul UE si sa le asculte.

Va somez sa nu puneti, insa, si Romania in situatia de a se face de ras! Guvernul Romaniei este obligat sa acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru pozitia de Procuror sef al Uniunii Europene, pe care sa-l prezinte public. Rolul Guvernului Romaniei nu este acela de a fi o afacere personala a lui Liviu Dragnea, ci de a sustine, de a apara si de a promova interesele cetatenilor sai, indiferent de numele si prenumele acestora”, scrie Orban.

In opinia liderului PNL, „doar in neagra perioada comunista statul roman isi prigonea cetatenii intr-un asemenea mod stalinist precum cel pe care il vedem astazi, dar chiar si in perioada comunista deveneau subiect de mandrie unii dintre cei care reuseau sa obtina recunoastere internationala”.

„Va invit sa respectati deviza „mandru ca sunt roman” si in acest caz al procurorului sef european, intrucat mandatul popular pe care il tot invocati nu a facut referire la actiunile impotriva sistemului de justitie sau impotriva unor anumite personaje. Situatia in care Laura Codruta Kovesi va obtine pozitia de Procuror sef european impotriva pozitiei Guvernului Romaniei va arunca un stigmat nu doar asupra formatiunilor politice care se afla la guvernare, ci asupra tarii in ansamblul sau, ceea ce reprezinta un grav act de tradare si de nedreptate”, avertizeaza Orban.

El ii cere premierului sa prezinte public mandatele scrise pe care Guvernul Romaniei le-a comunicat reprezentantilor tarii noastre la nivelul COREPER atat pentru reuniunea din 20 februarie, cat si pentru cele care urmeaza:

„In cele din urma va sfatuiesc sa luati in mod autonom o decizie buna, in sensul argumentelor prezentate, pentru ca aceasta poate fi ocazia prin care mai puteti salva ceva in ochii opiniei publice din dezastrul acestei guvernari pe care o decontati”, conchide Ludovic Orban.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: