Ludovic Orban prezinta detalii din plangerea penala depusa impotriva lui Dancila: „Nu pot sa accept ca un clan certat cu legea, cu bunul simt, sa dinamiteze interesele externe ale Romaniei”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a confirmat ca a depus o plangere penala impotriva Vioricai Dancila si a lui Liviu Dragnea. „Nu pot sa accept ca un clan certat cu legea, cu bunul simt, cu democratia, sa dinamiteze interesele externe ale Romaniei”, a declarat Orban.

”Am depus o sesizare la PICCJ privind anumite fapte savarsite de Viorica Dancila, dar si de presedintele PSD, Liviu Dragnea, legat de pregatirea, adoptarea, aducerea la cunostinta opiniei publice a ceea ce s-a scris in memorandum. Spun din capul locului ca aceasta sesizare e depusa de mine, Ludovic Orban, ca cetatean al Romaniei. E o obligatie morala. Afecteaza interesele Romaniei, e un lucru, grav, risca sa distruga orice urma de credibilitae a Romaniei, sa dinmamiteze punti contrsuite in zeci de ani. Risca sa puna in pericol interesele fundamentale puse pe talcioc de Dragnea si acolitii lui.

Nu am putut sa stau pasiv si sa vad cum Romania e distrusa de niste pigmei care se joaca cu lopatica. Am considerat ca e necesar ca cineva sa cerceteze aceste fapte. E vorba despre niste fapte, dar pot sa fie indicii temeinice, semne de intrebare cu privire la aceste fapte si infractiuni. Uzurparea de functii, difuzarea de informatii secrete, refuzul de informare al presedintelui.

Nu pot sa accept ca un clan certat cu legea, cu bunul simt, cu democratia, sa dinamiteze interesele externe ale Romaniei si sa faca praf imaginea tarii si sa puna mai presus interesele lor de clan. Sunt cel mai mare sustinator al parteneriatului strategic cu SUA. Sesizarea nu are legatura cu subiectul in cauza, ci cu ceea ce au facut Viorica Dancila si Liviu Dragnea”, a declarat Ludovic Orban, joi, la Iasi.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plangere penala la Parchetul General impotriva premierului Viorica Dancila, acuzand-o, printre altele, de inalta tradare si uzurparea functiei publice, in legatura cu mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban o acuza pe Viorica Dancila ca ar fi facut publice informatii confidentiale si i-ar fi prezentat presedintelui Romaniei informatii false in legatura cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutarii Ambasadei Romaniei in Israel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: