politica

Ludovic Orban raspunde, ce o recomanda pe Dancila sa lucreze la BNR: „Vocea si talentul”

Presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban a afirmat, intrebat ce o recomanda pe Viorica Dancila pentru a fi numita consilier al guvernatorului BNR Mugur Isarescu, ca „vocea si talentul”. Liderul PNL a adaugat ca nu comenteaza angajarea de cadre la BNR si a precizat ca in perioada in care a fost premier a avut o coordonare foarte buna cu Banca Nationala, intr-o perioada dificila marcata de pandemie.

„Stirea initiala am inteles ca nu e adevarata. Ca e angajata ca nu stiu ce consilier la nu stiu ce departament”, a declarat Ludovic Orban, marti la Parlament.

Chestionat ce o recomanda pe Viorica Dancila pentru a fi numita la BNR, liderul liberalilor a replicat: „Vocea si talentul”.

„As prefera sa nu comentez. Politica de cadre o face Banca Nationala”, a adaugat Orban, citat de news.ro.

Intrebat daca numirea Vioricai Dancila nu este o forma de recompensare a acesteia pentru ca l-a sustinut pe Mugur Isarescu pentru prelungirea mandatului de guvernator, Orban a raspuns: „Eu pot sa va spun doar ca am avut o colaborare foarte buna cu BNR in perioada pandemiei, ca BNR a sustinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile si ca literalmente colaborarea cu BNR a fost benefica pentru economia romaneasca. In ceea ce priveste angajarea de cadre la BNR nu ma intrebati pe mine, nu ma priveste”.

Fostul premier Viorica Dancila, fost candidat al PSD la prezidentiale in 2019, a fost numita consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, conform Biroului de presa al BNR.

Dancila a fost angajata in 15 mai.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el  a…

49 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

31 de minute ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

O oră ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

57 de minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

6 ore ago