Ludovic Orban si Vosganian, dati pe mana DNA de Corpul de Control al premierului

news

Corpul de Control al prim-ministrului va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru incalcarea unor prevederi legale in legatura cu modernizarea drumului national „Transalpina” in timpul mandatelor fostilor ministri liberali Ludovic Orban si Varujan Vosganian.

Corpul de Control al prim-ministrului a efectuat un control, din dispozitia lui Victor Ponta, la entitatile publice implicate in initierea, elaborarea, avizarea, prezentarea si adoptarea actelor normative din 2008 referitoare la modernizarea DN 67C, Bengesti-Sebes (Transalpina).

In raportul Corpului de Control, publicat marti, se precizeaza ca pentru acest obiectiv s-a produs o paguba de 388.725.108,53 lei la bugetul general consolidat al statului prin bugetul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA. Lucrarile au fost efectuate de Romstrade.

Firma Romstrade era condusa si atunci de omul de afaceri Nelu Iordache, judecat in prezent pentru fapte de coruptie in acest contract, precizeaza Mediafax.

Intr-o nota redactata de catre Corpul de Control al premierului, inspectorii arata ca Ludovic Orban, atunci ministru al Transporturilor, a fost cel care in 2008 a dispus executarea lucrarilor in sistem de credit-furnizor, respectiv pe baza unui imprumut contractat de constructor de la o institutie de credit, care sa fie rambursat ulterior de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) cu plata unor costuri suplimentare de finantare, ceea ce a generat o paguba de 388,7 milioane lei.

Inspectorii mai arata ca Ludovic Orban a promovat in Guvern o hotarare avand ca scop finantarea de la buget a acestui proiect, act normativ care, desi nu a avut avizul Ministerului Economiei si Finantelor, a fost contrasemnata, pentru ministrul Transporturilor, de catre secretarul de stat Septimiu Buzasu si de ministrul de atunci al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: