Lui Dragnea i-a pierit vitejia. Acum o da la intors cu ordonantele privind gratierea si modificarea Codului Penal

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca nu are nicio implicare in ce priveste eventuala adoptare a celor doua ordonante care au determinat ample proteste de strada. Mai mult decat atat el a format ca „si noi sustinem lupta impotriva coruptiei”.

Intrebat despre cele doua ordonante, dupa o sedinta pe care a avut-o cu Grindeanu si cu alti membri ai Executivului, Dragnea a incercat din rasputeri sa se delimiteze de acest subiect.

„Am discutat numai despre buget, intrebati la Ministerul Justitiei (despre ordonante – n.red.). Noi incercam sa ne concentram pe actul de guvernare, pe buget, care este foarte important.

In rest, cu referendumul o sa citesc maine (documentul trimis Parlamentului de Iohannis), nu am apucat azi. Si noi sustinem lupta impotriva coruptiei, nu avem nimic impotriva referendumului. Insa ce se intampla daca nu vin oamenii la vot, inseamna ca romanii nu sustin lupta anticoruptie?”, a spus Dragnea.

Dupa ce jurnalistii au insistat ca Dragnea sa aiba un punct de vedere, acesta s-a ferit din nou sa spuna ceva limpede: „Eu nu sunt in guvern, ei nu dau ordonante”.

Curs de Guvernare a demonstrat, saptamana trecuta, ca ordonanta privind gratierea a fost redactata in cabinetul de la Camera Deputatilor al lui Liviu Dragnea.

Jurnalistii de la Curs de Guvernare au descoperit, analizand metadatele proiectului de OUG pentru gratiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justitiei, ca documentul a fost redactat la cabinetul lui LIviu Dragnea. Presedintele PSD se numara si el printre beneficiarii gratierii.

Spre deosebire de celelalte 3 documente din pachet (nota de fundamentare a gratierii, proiectul si nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajati ai Ministerului Justitiei, documentul proiectului de OUG privind gratierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.

Contactata de cursdeguvernare.ro, directorul general Anca Spiridon a negat si a spus ca nu stie absolut nimic despre acest proiect.

Pe proiectul de OUG privind gratierea, in metadatele documentului Word, apare si numele unui functionar din Ministerul Justitiei, la mentiunea Last Modified: “Marinela Eni”.

Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public si Planificare Strategica din Ministerul Justitiei.

Gratierea il ajuta pe Dragnea in cazul in care va primi o noua condamnare, el fiind judecat intr-un nou dosar. Proiectul de gratiere prevede ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoarea de pana la cinci ani inclusiv, indiferent de modalitatea de executare. Dragnea fost condamnat in data de 22 aprilie 2016 la doi cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani. Prin urmare, pedeapsa lui Liviu Dragnea se gratiaza si nu mai exista riscul ca, daca primeste a doua condamnare in al doilea proces, sa cumuleze cu prima condamnare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: