Lui Mazare i-a pierit aroganta. Speriat, acum incearca sa se intoarca de urgenta in Romania

news

Victor Ciutacu, realizator la Romania TV, anunta ca a vorbit cu Radu Mazare, sustinand ca acesta incearca sa se intoarca in Romania, insa este blocat in Madagascar de un uragan. Judecatorii de la ICCJ au emis, miercuri, mandat de arestare pe numele lui Mazare.

„Alexandru si Mihai sunt la Maiotte zona unde e aeroportul. E un ciclon care a devastat toata zona. Sute de avioane sunt la sol. Aveau bilete de intoarcere. Sunt in hoteluri unde sunt toti turistii. Ei aveau bilete confirmate. Cand se ridica primele avioane pleaca si ei. Nu a fugit niciunul dintre ei. Niciunul dintre fratii lui Radu Mazare nu se sustrage vreunei urmariri judiciare”, a spus Ciutacu la Romania TV.

„Radu Mazare se astepta sa fie arestat in lipsa. Va contesta acest arest in lipsa”, a mai spus Ciutacu.

Instanta suprema a admis, miercuri, cererea DNA de inlocuire a controlului judiciar in cazul lui Radu Mazare cu un mandat de arestare in lipsa, avand in vedere ca fostul primar a plecat in Madagascar.

DNA sustine ca lipsa nejustificata de la politie, din 30 decembrie 2017, echivaleaza cu incalcarea controlului judiciar, solicitandu-se astfel inlocuirea cu arestarea preventiva.

„Constatarile facute de catre organele de politie dovedesc atat conduita generala, guvernata de rea-credinta, a inculpatului in raport cu activitatea de supraveghere exercitata asupra sa, dar si riscul sustragerii acestuia de la raspundere penala prin parasirea teritoriului tarii (faptul ca investigatiile efectuate de catre organele de politie au relevat ca acesta se afla in Republica Madagascar, prezentand relevanta sub acest aspect, al intentiei sustragerii acestuia de la raspundere penala)”, se arata in cererea inaintata de DNA instantei, citata de Mediafax.

„In acest context, consideram ca exista in prezent suficiente date din care rezulta ca inculpatul s-a ascuns in scopul de a se sustrage de la judecata si totodata ca exista un risc real si serios ca inculpatul sa se sustraga de la raspundere penala datorita faptului ca investigatiile organelor de politie au relevat ca a parasit tara. Acest risc trebuie apreciat inclusiv in raport cu notorietatea politica si anturajul inculpatului, alcatuit din numeroase persoane care au detinut functii publice importante si care au fost sau sunt acuzati (ori condamnati) pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie”, mai explica parchetul.

Consulul onorific al Madagascarului, Serge Rameau, a declarat, recent, la Antena 3 ca Mazare poate fi extradat oricand si ca nu va primi azil politic.

„Nu a venit la noi ca sa ceara o viza, nici nu a venit personal la ambasada. A trimis pe cineva, o prietena a dumnealui, cu un dosar la ambasada de la Roma, ca sa ceara o viza de expatriere. Aviz politic in Madagascar nu exista!”, a precizat diplomatul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: