Lukasenko acuza Ucraina ca a atacat cu rachete „instalatii militare” de pe teritoriul Belarusului: „Ei ne provoaca”

externe

Alexandr Lukasenko, refuz, datorii, 200 de milioane de dolari, investitori rusi

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a anuntat sambata ca Ucraina a incercat sa atace instalatii militare de pe teritoriul belarus in urma cu trei zile, dar toate rachetele sale au fost interceptate, a relatat agentia de presa de stat Belta, citata de Reuters.

Lukasenko, care nu a furnizat dovezi pentru aceasta afirmatie, a declarat ca Belarus nu doreste un razboi cu Ucraina, dar ar lupta daca propriul teritoriu ar fi invadat.

Armata ucraineana nu a comentat pana in acest moment.

„Ei ne provoaca. Trebuie sa va spun ca, in urma cu trei zile, poate putin mai mult, s-a incercat lovirea unor instalatii militare de pe teritoriul Belarusului de pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Lukasenko, citat de Belta.

„Dar, slava Domnului, sistemele antiaeriene Pantsir au reusit sa intercepteze toate rachetele lansate de fortele armate ucrainene.”

Lukasenko a declarat ca nu au existat trupe din Belarus care sa lupte in ceea ce Moscova numeste „operatiunea sa militara speciala” in Ucraina.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei si a permis Moscovei sa foloseasca teritoriul belarus pentru a trimite trupe in Ucraina la 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: