Lukasenko anunta Ucraina ca o va „proteja” impotriva Poloniei: „Daca ucrainenii ne cer noua si rusilor sa ii ajutam sa le mentinem integritatea, o vom face”

externe

Alexander Lukasenko a anunta ca Belarusul va „proteja vestul Ucrainei” de Polonia si a acuzat aceasta tara ca intentioneaza sa anexeze regiunea, potrivit Nexta. Mai mult, dictatorul belarus spune ca ar „sari in apararea ucrainenilor, alaturi de rusi”, daca i se va cere acest lucru.

„Nu putem permite ca polonezii sa ne inconjoare pe toti. Aceasta este o optiune periculoasa. Am spus inca o data – daca ucrainenii ne cer noua si rusilor sa ii ajutam sa le mentinem integritatea, o vom face”, a declarat dictatorul belarus.

Lukasenko a acuzat din nou Polonia ca este controlata de americani si ca ii furnizeaza fonduri si arme pentru a „diviza” Ucraina.

„Prin urmare, trebuie sa mentin fortele armate in alerta atat in vest, cat si in sud. Am desfasurat zece divizii de-a lungul frontierei pentru a sprijini politia de frontiera, astfel incat nimeni nu va putea intra in Belarus, asa cum au planuit sa faca”, a declarat Alexander Lukasenko.

Mai mult despre:

Comentarii: