Lukasenko le cere belarusilor sa i se supuna: „Sa faca ce le spun eu daca vor sa faca baie si sa le faca baie copiiilor lor cu apa calda, daca vor sa aiba caldura in case, sa aiba gaz, combustibil, sa aiba ce manca si cu ce sa se imbrace”

externe

Alexandr Lukasenko, refuz, datorii, 200 de milioane de dolari, investitori rusi

Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, le-a cerut joi belarusilor sa i se supuna ”daca vor sa traiasca linistiti”, in contextul in care tara s-ar putea vedea implicata in asa-numita ”operatiune militara speciala” a Rusiei in Ucraina, transmite EFE, citata de Agerpres.

”Daca vor ca totul sa fie linistit, daca vor sa faca baie si sa le faca baie copiiilor lor cu apa calda, daca vor sa aiba caldura in case, sa aiba gaz, combustibil, sa aiba ce manca si cu ce sa se imbrace, atunci sa stranga din dinti si sa faca ce le spun eu”, a declarat Lukasenko intr-o reuniune cu guvernul, potrivit agentiei de stat BELTA.

Lukasenko, care la 10 octombrie a anuntat ca a ajuns la un acord cu omologul sau rus Vladimir Putin pentru a desfasura un grup regional comun de trupe pe teritoriul belarus, a sustinut ca le-a cerut militarilor sa informeze poporul in legatura cu tot ceea ce se intampla.

”Stiti, i-am insarcinat pe militari sa mentina poporul informat in legatura cu tot ceea ce se intampla”, a afirmat el.

Lukasenko s-a plans ca opozantii sai il acuza ca incearca sa intimideze poporul belarus pentru a pastra controlul.

”Dimpotriva! Nu vreau sa va sperii. Pur si simplu vreau sa informez poporul de tot ceea ce se intampla, in proportie de 100%. Si ca poporul sa ia apoi o decizie. Daca vor sa se bage in probleme, asa sa faca. Sa puna mana pe drapel si tot inainte”, a comentat el.

Presedintele belarus, aflat la putere de mai bine de un sfert de secol, s-a confruntat in 2020 cu cele mai importante proteste din toate mandatele sale, dupa ultimele alegeri prezidentiale, calificate drept frauduloase de opozitie si de comunitatea internationala.

De atunci, Lukasenko a insistat sa denunte ceea ce el a numit amenintari externe din partea NATO si a Ucrainei si a devenit cel mai important aliat al Rusiei, sprijinind chiar Moscova in campania sa militara impotriva tarii vecine

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: